24 Sure Testi (Tüm Kromozom Analizi) Nedir?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2022/12/02 13:58 •

Tüp bebek yönteminde bebek kayıplarının en sık görülme nedeni; kromozom sayılarındaki anormalliklerdir.

24 Sure Testi (Tüm Kromozom Analizi) Nedir?

Tüp bebek yönteminde bebek kayıplarının en sık görülme nedeni; kromozom sayılarındaki anormalliklerdir. 24 sure testi sayesinde bebek rahme verilmeden önce kromozom sayılarına bakılarak, normal olup olmadığı saptanıyor.

Bu yöntemde 12 saat gibi kısa bir sürede sonuç alınabiliyor. Toplam 24 kromozom incelemeye alınıyor. Özellikle ileri yaş gebeliklerde bu tahlil sayesinde başarı oranı artıyor.

Tüp Bebek Yöntemi Nasıl Uygulanır? Sure 24 Testi Hangi Aşamada Yapılır?

Tüp bebek yönteminde, anneden uygun zamanda olgunlaşmış yumurtalar alınır, babadan sperm alınır ve laboratuvar koşullarında bir araya getirilerek başarılı zigotlar anne rahmine verilir.

Anne ve babadan alınan hücreler, birleştirildikten hemen sonra rahime verilmez. Laboratuvar şartlarında bir süre olgunlaşması, hücre sayısını artırması beklenir. Büyüme doğru şekilde gerçekleşiyorsa işte bu aşamada anne rahmine bebek verilir.

Sure 24 testi işte tam bu bekleme esnasında yapılır. Yani zigot henüz anne rahmine verilmeden önce, laboratuvar şartlarında üremesi beklenirken yapılır. Bu sayede sağlam bebeğin anne rahmine yerleştirilmesi sağlanarak, doğru bir gebelik ortaya konmuş olur.

Sure 24 Testi Her Tüp Bebeğe Yapılır mı?

Genetik tahliller oldukça zahmetli ve maliyetli testlerdir. Bu sebeple her tüp bebekte veya her gebelikte yapılmak yerine; riskli gruplarda yapılması tercih edilir. Bu sayede hem gereksiz yoğunluk oluşturulmaz, hem de gereksiz bir harcama yapılmaz. Aynı zamanda gebelik her ne kadar risksiz olsa da, genetik testler anne adayını hep strese maruz bırakır ve sonuçlar çıkana kadar anne tedirgin olabilir. Bu sebepledir ki sure 24 testi; devam eden düşüklerde, yaş riski taşıyanlarda tercih edilen bir test türüdür.

Tüp bebek tedavisinde ihtimalin artırılması için anne rahmine en fazla 3 zigot verilir. Ki ikiz gebeliklerin çoğu bu sebeple tüp bebektir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
p********** :

Ben azospermiyim çok doktor gezdim sıkıntiyi bulamadilar ve atesim çok yuksek 38 den asaga düşmüyor ateşinden dolayı spermlerim ölüyor olabilirmi lütfen bir cevap bekliyorum teşekkürler simdiden


Cevap:

Ateşiniz yüksek ise öncelikle nedeni araştırılmalıdır..

?