Ağız Kuruluğu Nedir? Ağız Kuruluğuna Bağlı Hastalıklar

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2020/04/17 21:51 •
Ağız kuruluğu, ağızdan bölgenin ekolojik dengesinin bozulması ile birlikte diş ve diş eti hastalılarının ortaya çıkmasına neden olur.
Ağız Kuruluğu Nedir? Ağız Kuruluğuna Bağlı Hastalıklar

Ağız kuruluğu, ağızdan bölgenin ekolojik dengesinin bozulması ile birlikte diş ve diş eti hastalılarının ortaya çıkmasına neden olur. Ağız kuruluğu olanlar aynı zamanda yediklerinden ve içtiklerinden tat alamayabilir.Bu da kişinin yaşam kalitesinin olumsuz yönde etkilenmesine neden olur.
Ağız kuruluğu, yetersiz tükürük salgısı nedeniyle ağız ortamının nemsiz olmasına bağlı normal olmayan durumudur.Ağız kuruluğunun ve tükürük miktarının azalmasının nedeni, tükürük bezinin normalden daha az kapasite ile çalışması olarak tanımlamaktadır. Ağız sağlığın için tükürük miktarının normal seviyede olması önemlidir. Ancak çeşitli sistemik hastalıklar ve kullanılan ilaçlar tükürük miktarını etkiler.
Yaş farklılıklarının salgılanan tükürük miktarına güçlü bir etkisi yoktur.Yaşlanmayla birlikte salgılanan tükürük miktarının azalmasının sebebi, genellikle kullanılan ilaçlardır. Ağız kuruluğuna bağlı, diş çürükleri, diş eti hastalıkları, ağız içi mantar ve virüs enfeksiyonları gelişebilmektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?