Ağrılar Kesmede Doğal Yöntem; Karanfil

Yayın Tarihi : 2019/06/13 12:55 • Güncelleme Tarihi : 2020/03/31 08:24 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu

Karanfil; yağmurlu ve sıcak iklimlerin, ağaçta yetişen bir bitkisidir. Afrika kökenli bu bitki, ülkemizde seralarda, süs bitkisi olarak üretilmektedir.

Ağrılar Kesmede Doğal Yöntem; Karanfil

Karanfil; yağmurlu ve sıcak iklimlerin, ağaçta yetişen bir bitkisidir. Afrika kökenli bu bitki, ülkemizde seralarda, süs bitkisi olarak üretilmektedir.

Şifa Kaynağı Karanfil Nasıl Elde Edilir?

Karanfil, ağaçta çiçeğe dönüşmeden, henüz tomurcukken toplanır. Bu haliyle güneşli ortamda kurutulur. Karanfil bitkisi günlük hayatta kurutularak veya yağı çıkarılarak kullanıldığından; tazelik şartı aranmaz. Bu da karanfile ulaşımda ve kullanımında kolaylık demektir.

Karanfil Hangi Rahatsızlıklarda Kullanılır?

Karanfil günlük hayatta doğal bir ağrı kesici olarak kullanılır. En etkili olduğu ağrı bölgesi ise, diş ve baş ağrısıdır. Karanfil; kokusundan da anlaşılacağı gibi güçlü bir aromaya sahiptir. Bu sebeple uyarıcı etkisi yaparak; bedeni ve zihni canlandırır, yeniler. Anti inflamatuar özelliği ile ise, doğal bir ağrı kesici etkiye sahiptir. Özellikle ihtihaplı hastalıkların çözünmesinde etkilidir. Diş ağrısını geçirmesi bu sebepledir.

Yeni diş çıkaran bebeklerde de karanfil, iyi bir yardımcıdır. Diş çıkarma döneminde damaklarda sertleşme neticesinde ağrılar meydana gelir ve bebekler huzursuz olurlar. Karanfilin ezilmesi veya yağıyla evde kolaylıkla yapılabilen jeller ise, bu ağrıların geçirilmesinde kullanılabilir. Bu sayede bebekler daha keyifli olabilir.

Karanfil içerisinde çözücü yağlar içerir. Bu sebeplede vücutta rahatlama sağlar ve uykuya geçişi kolaylaştırdığı gibi, rahat bir uyku uyumayı da sağlar.

Ağız ve diş sağlığında önemli bir bitkidir. Aft, diş ağrısı, ağız içi enfeksiyonu ve ağız kokusu gidermede yardımcı olurken; ağızın hijyenik ve sağlıklı kalmasına da yardımcı olur.

Beyini uyarıcı etkisi sayesinde zihni dinç tutar ve algıyı artırır, unutkanlığı engeller. Bu özelliği sayesinde sinirsel sebeplerden kaynaklı baş ağrılarını giderir, gevşeme ve rahatlamayı sağlar.

Sindirim ve boşaltım sisteminde etkin role sahiptir. Sindirimi kolaylaştırır, mide ve bağırsakta gaz oluşmasını engeller, ishali durdurmaya yardımcı olurken, idrar söktürücü görev de yaparak vücuttan ödemi atar.

Cinsel gücü artırır, isteksizliği giderir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?