Ağrılı Cinselliğin Bedensel Sebepleri Nelerdir ?

Yayın Tarihi : 2018/08/13 23:08 • Güncelleme Tarihi : 2018/08/13 23:08 •
Ağrılı bir şekilde cinsel yaşantı var ise bu şikayetin nedenin  bedensel bir nedenden dolayı olabileceği uzmanlar tarafından tespit edilmiştir
Ağrılı Cinselliğin Bedensel Sebepleri Nelerdir ?

Ağrılı bir şekilde cinsel yaşantı var ise bu şikayetin nedenin  bedensel bir nedenden dolayı olabileceği uzmanlar tarafından tespit edilmiştir.

Ağrılı Cinselliğin  Bedensel Nedenler Nelerdir?

1-Kızlık zarıyla ilgili sorunlar (zarın kalın olması gibi )

2-Vajinadaki darlıkların, kitlelerin yarattığı sorunlar

3-Vajinadaki kuruluğa-ilişki öncesi ıslanmamaya bağlı şikayet olabilir. Bu bazı enfeksiyonlar sonucu orada ıslanmayı sağlayan bezlerin yapısının bozulmasından, veya yaşlılığa bağlı olarak veya kullanılan bazı ilaçlardan veya bazı tedavilerden veya bazen çok nadir doğuştan olabilir.

4-Vajinal enfeksiyonların bazıları normalde bile yanma ve kaşıntı yaparlar ki bunlar ilişkide daha fazla sıkıntı yaratabilirler

5-Herpes virüsleri de aktif olduklarında ilişkide ağrı,yanma, acıma yaparlar.

6-Bazen normal doğum sırasında vajende veya rahmi tutan bazı bağlarda meydana gelen harabiyet de daha sonra ilişkide şikayete sebep olabilir

7-Yaşlılığa bağlı vajende esnekliğin azalması da acı sebebi olabilir, özellikle menopozdan sonra bu tip şikayetler olabilmektedir, dokular esnekliklerini yitirdiklerinden cinsel ilişki tahrişe ve ağrıya neden olabilir.

8-Zor doğumlardan sonra yırtılma olduğunda veya doktor tarafında epizyotomi dediğimiz yöntemle doğuma yardım edildiğinde fazla dikiş veya iyileşmesi esnasında enfeksiyon olduğunda dikiş yerleri genelde sertleşerek vede yükselerek iyileşirler( nedbe oluşumu) ve bu nedbeler ilişkide ağrı duyulmasına neden olur.

9-Allerjik nedenler; prezervatife, eşinin spermine, kullanılan jele veya diğer alerjik nedenlerden dolayı oluşur

10-Karın içindeki kitleler,enfeksiyonlar, rahimdeki kitleler,idrar yollarındaki enfeksiyon ve diğer problemler ve erkeğin organının normalden büyük olması ve diğer bazı nedenler.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?