AİDS Belirtileri İle Boş Yere Kafanızı Karıştırmayın

Yayın Tarihi : 2016/03/08 12:31 • Güncelleme Tarihi : 2020/04/17 12:28 •
Yaşadığı şüpheli cinsel ilişki sonrası bir kaç gün veya hafta sonra acaba AIDS'e yakalanma korkusuyla panik olan bir çok okurumuz var. Endişe duyan bir çok kişi AIDS belirtilerini internet ortamında araştırıp gereksiz yere kafasını karıştırıyor. Tahlil.com uzmanları olarak bu durumu yaşayan okurlarımızı bilgilendirmek istiyoruz.Aşağıdaki yazımızın AIDS'e yakalanma korkusu yaşayan okurlarımız için yol gösterici olduğuna inanıyoruz.
AİDS Belirtileri İle Boş Yere Kafanızı Karıştırmayın

Yaşadığı şüpheli cinsel ilişki sonrası bir kaç gün veya hafta sonra acaba AIDS'e yakalanma korkusuyla panik olan bir çok okurumuz var.
Maalesef bazı özel  laboratuvarlar AIDS korkusu olan kişilere gerekli gereksiz sırf para kazanmak için gerekli gereksiz defalarca test yapıyor.Bazı sağlık sitelerinde de  AIDS ve  AIDS belirtilerine dair bir bilgi kirliliği bulunmakta.

Tahlil sonuçları yorumlanmasında Türkiye'nin bir numaralı sağlık sitesi olan Tahlil.com olarak okurlarımızı önemle uyarıyoruz.Lütfen  intermetten AIDS belirtilerini araştırarak boş yere kafanızı karıştırmayın.Yaşadığınız bir ilişki sonrası bir kaç hafta, bir kaç ay hatta birkaç yıl sonra bile bu belirtilerin sizler de görülmesi olası değildir.
AİDS belirtileri HIV enfeksiyonunun son ve ileri dönemlerinde ortaya çıkar.Şüpheli ilişkiyi müteakip çıkması olası değildir.Bu tür bir şüpheniz varsa gerekli testleri yaptırmak üzere bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurun.
Tahlil.com olarak bu konuda aşağıdaki bağlantıda bulunan yazııları  dikkatle okumanızı özellikle öneriyoruz.

HIV ve AIDS belirtileri ile ilgili çok önemli uyarılarımız...
En son olarak da şüpheli bir cinsel ilişki sonrası HIV ve AIDS korkusuyla test yaptırmak isteyen okurlarımızı bir kere daha uyarıyoruz. Lütfen kendi başınıza HIV testi yaptırmayın.Boş yere ve gereksiz para harcamayın.Tercihen devlet hastanesi veya üniversite hastanelerinde bulunan enfeksiyon hastalıkları polikliniklerine başvurun.Konunun uzmanlarının kontrolünde testlerinizi yaptırın.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
t********* :

merhaba, ben otobusle yolculuk yaparken birisi igne sapladi gibi geldi. daha sonra birazda evham yaparak once 4 hafta sonra, 1.ci testten 7 ay sonra 2.ci tahlili yaptirdim. ilkinde anti-hiv 0.33, 2.de 0.161 cikti. ikisi de negatif ama acaba neden 2. tahlilde degerler dusmus olabilir. bu normal mi?


Cevap:

Tahlillerinizi inceledik, sonuçlarınız normal.Test sonuçlarınızda bir sorun görülmüyor.

f************* :

12 gün önce travesti ile bi birlikteliğim oldu ağızdan ilişki yaptı ve prezerratif takılıdı idi daha sonra kondomlu an*l olarak ilişkiye girdim 10 sn gibi kısa srdü şuan frklı blirtilerr yşıorm dilde beyaz tabaka üstünde krmızı benekler aşırı kaşıntı ve 10 gndür geçmeyen ishal ve franji ve genitalde yara


Cevap:

Yazdıklarınızdan HIV enfeksiyonu ve AİDS konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığınız ve bazı yanlış bilgilere sahip olduğunuz anlaşılıyor.
HIV virusu, bulaşsa bile  bu kadar kısa zamanda enfeksiyona yol açıp belirti vermez. 
AİDS belirtileri, testin ne zaman yapılacağı gibi konular hakkında detaylı  bilgi almak ve benzer sorulmuş yüzlerce soru ve cevabı okumak için tıklayınız....



c************ :

selamun aleykum kolay gelsin ben şüpheli ilişkiden 44 sonra HIV DUO ULTRA TESTİ OLDUM ANTI-HIV1/2 0.04 NEGATİF P24 ANTİJEN0.00 NEGATİF HBS AG 0.01 NEGATİF ANTI HVC 0.11 NEGATİF VDRL NEGATİF TPHA NEGATİF . 


Cevap:

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.


c************ :

selamun aleykum kolay gelsin ben şüpheli ilişkiden 44 sonra HIV DUO ULTRA TESTİ OLDUM ANTI-HIV1/2 0.04 NEGATİF P24 ANTİJEN0.00 NEGATİF HBS AG 0.01 NEGATİF ANTI HVC 0.11 NEGATİF VDRL NEGATİF TPHA NEGATİF .


Cevap:

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.


a******* :

hocam 10 gün öce korunmasız ilişkim oldu. pen*s de halen yanma var. dr a gittim bel soguklugu yok dedi. aids olma olasılıgı varmıdır. ayrıca aids olursa baba olmama durumu varmıdır. hangi testleri yaptırmam gerekli lütfen cvplayın. en yakın hangi test yaptırmalıyım.mide de az bulantı var


Cevap:

HIV ve AİDS konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor. AİDS belirtileri, testin ne zaman yapılacağı gibi konular hakkında deatylı bilgi almak ve benzer sorulmuş yüzlerce soru ve cevabı okumak için tıklayınız....



http://tahlil.com/tag/hiv


s********** :

Anti Hbs 2.62 Negatif IU/mL 0.0 - 10.0

VDRL-RPR NEGATİF

HbsAg(Makro) 0.41 Negatif COI 0.0 -1.0

Anti HIV(Makro) 0.04 Negatif COI 0.0 -1.0

Anti HCV(Makro) 0.12 Negatif COI 0.0 -1.0

şüpheli ilişkinin 45.gününde aldığım sonuçlar bunlar hocam anti hbs 2.62 değerini anlayamadım. sonuçlar normal mi ?


Cevap:

Hepatit B ye karşı bağışıklık yani koruyuculuk oluşmuş.Bu iki nedene bağlı olabilir.

1.Hepatit B aşısı olmuşsunuz önceden ve bu nedenle bağışıklığınız olmuş
2.Önceden Hepatit B enfeksiyonu geçirmişsiniz ve sonrasında da vücudunuz buna karşı bağışıklık oluşturmuş.
  Her 2 durumda da şu anda  bir hastalığınız bulunmadığını gösterir sonucunuz, korkulacak bir durum yok.


?