Antioksidan Nedir? Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Antioksidanların insan vücudundaki hücrelerin yapılarını korumaktadır
Antioksidan Nedir? Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir?

Antioksidanların insan vücudundaki hücrelerin yapılarını korumaktadır.Bu özellikleri ile hücrelerin anormalleşmelerine ve kanser oluşturmalarının önüne geçer.Yaşlanmayı erteleyici özellikleri de bulunmaktadır.

Antioksidan yönünden beslenmeye önem verenler ise, özellikle hangi besinleri tercih etmelidirler?

Tahlil.com olarak, yüksek oranda antioksidan içeren besinlere yönelik bilgilerimizi okuyucularımızla paylaşıyoruz. 
Doğal ortamlarda yetişmiş taze sebze ve meyveler antioksidanlar yönünden oldukça zengindir. Bilinen en etkili antioksidanlar A, E, C vitamini, selenyum ve çinkodur. 
Üzüm çekirdeği de, oldukça güçlü antioksidan madde taşıyıcısı olarak kabul edilmektedir. Hatta üzüm çekirdeği içeren ürünler, özel olarak satılmaktadır.
Uzmanlar özellikle siyah üzümün çekirdeğiyle birlikte yenilmesini önermektedirler.Çekirdek çiğnenerek yenilmelidir, yutulması tercih edilmemektedir.
Yaz aylarında siyah üzüm bilinen en yararlı, doğal ve erişilebilir antioksidandır.
Antioksidan içeren diğer meyvelerin başlıcaları ise, çilek, mürdüm eriği, böğürtlen, yaban mersini ve kuşburnudur.
Antioksidan içeren sebzelere gelince; brokoli, lahana, karnabahar, brüksel lahanası, havuç, semiz otu, kereviz, soğan ve sarımsak güçlü antioksidan kaynaklarıdır.
Genel bir bilgi olarak, daha koyu, canlı ve daha parlak renkli sebze ve meyveler yüksek oranlarda antioksidan madde içerirler.
Domates de, doğal ortamlarda yetiştirildiği sürece mükemmel bir antioksidan kaynağıdır.Domateste en çok bulunan ve diğer kırmızı sebzelere de rengini veren likopen, güçlübir antioksidan olarak bilinmektedir.
Domatesin hemen her mevsimde bulunması da önemli bir avantajdır.
Kuru yemişlerden, ceviz, badem, fındık, kabak ve ay çekirdeği de antioksidan kaynaklarıdır.İçeceklerde de, antioksidanlar bulunmaktadır.
Bitkisel çaylardan; yeşil çay, kekik, biberiye, ada çayı gibi çaylar antioksidan içermektedir.Bunun yanı sıra, nane, zencefil, zerdeçal gibi baharatlar da kuvvetli antioksidan kaynaklarıdır.
Bu baharatlar kullanılarak yapılan çaylar veya yemekler de antioksidan kaynağı olarak birer alternatif olabilirler.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?