Aşırı Ağız Gargarası Kullanmak Diş ve Diş eti Sağlığına Zarar Verir!

Yayın Tarihi : 2015/06/19 11:52 • Güncelleme Tarihi : 2021/12/01 03:25 •

Ağız kokusunu önlemek ve gün içerisinde ferah hissetmek için diş fırçalama sonrası kullanılan ağız gargarsının aşırı kullanımı sağlığı korumanın aksine zarar veriyor

Aşırı Ağız Gargarası Kullanmak Diş ve Diş eti Sağlığına Zarar Verir!

Ağız kokusunu önlemek ve gün içerisinde ferah hissetmek için diş fırçalama sonrası kullanılan ağız gargarsının aşırı kullanımı, sağlığı korumanın aksine zarar veriyor. Ağız içerisinde her insanda var olan ve yararlı denebilecek bazı mikroorganizmalar vardır. Bu ürünlerin fazla kullanımı bu canlıları da gereğinden fazla öldürecektir. Ayrıca dil ve diş etlerinde tahrişlere bağlı yara oluşumlarına da neden olabilmektedir. 

Gargara Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Ağız temizliği, genel vücut sağlığı için çok önemli bir husustur. Çünkü, vücuda giren tüm besinler, ağız yoluyla iç organlara gönderilir ve bu şekilde fayda sağlanır. Ancak ağız sağlığı yeterince iyi değilse, ağız içindeki mikroplar, tükürük ile birlikte besine yapışarak mideye ulaşır. Yani besinle birlikte zararlı mikroorganizmalar da sisteme dahil olmuş olur. Temiz bir ağızda ise, besinler daha güzel sindirilir ve emilir, bu sayede maksimum fayda sağlanmış olur. 

Gargara, ağız temizliği için uygundur. Diş macunu, diş fırçası, diş ipi gibi materyaller sadece dişi temizlerken; gargara tüm ağız içini, hatta boğazların giriş kısmını dahi temizleyen bir sistemdir. Bu sebeple düzenli ağız gargarası kullanan kişilerde, boğaz enfeksiyonları daha az ortaya çıkar.

Ağız gargarası, sıvı formdaki ağız temizleyicileridir. Ancak kullanım sıklığı oldukça önemlidir. En fazla haftada iki kez kullanılmalıdır. Aksi takdirde ağız florasının yapısını bozacak ve başka hastalıkların sebebi olacaktır. 

Etkili Ağız Temizliği Nasıl Olmalıdır?

Etkili ağız temizliği neticesinde; diş ve diş etleri sağlıklı olur, ağız kokusu ve çürükler meydana gelmez, sindirim sistemi rahatsızlıkları engellenmiş olur. 

Etkili ağız temizliği unsurları;

günde en az iki kez dişler fırçalanmalı,

en az iki günde bir diş ipi kullanılmalı,

haftada bir kez ağız gargarası kullanılmalı,

tatlı ve asitli besinlerden kaçınılmalı ve tüketildikten sonra mutlaka diş fırçalanmalı veya en azından su ile çalkalamak suretiyle yüzey temizliği sağlanmalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?