Aşırı Cinsel İlişki Erkekler İçin Zararlı mı?

Yayın Tarihi : 2017/07/13 12:59 • Güncelleme Tarihi : 2022/12/09 12:41 •

Cinsellik hem kadınlarda, hem de erkeklerde önemli sağlıklı etkiye sahiptir.

Aşırı Cinsel İlişki Erkekler İçin Zararlı mı?

Cinsellik hem kadınlarda, hem de erkeklerde önemli sağlıklı etkiye sahiptir. Düzenli cinsel ilişki yaşayan kişilerde; mutluluk hormonu çokça salgılanır, kişiler kendilerini yeterli ve iyi hisseder, cinsellik bir kardiyo egzersiz yerine geçtiğinden, kişi fiziken de daha güçlü ve iyi hisseder, özellikle öpüşme esnasında yüzdeki kasların tamamı çalıştığından kişi çok daha genç ve güzel bir görünüme sahip olur.

Ancak ne kadar faydalı olursa olsun, insan yaşamında her şeyin fazlası zarardır. Cinsellikte aşırı yaşandığında ters etki yapma gücüne sahiptir. Aşırı yaşanmasından kasıt; haftada 4 kereden fazla yaşanan veya aynı gün içinde 3 seferden fazla yaşanan cinselliktir. 

Erkeklerde cinsel ilişkinin abartılması durumlarda pen*s derisinin tahriş olma olasılığı yüksektir.

Ayrıca uzun ve haşin ilişkiler pen*s dokusuna zarar verebilir.

Sertleşmeden sonra pen*s kaslarının gevşemesi önemlidir çünkü artık pen*steki kan toplanması yoktur ve kaslar oksijen emilimi için gevşerler. Eğer bu durumda kasların oksijen almasına müsaade edilmezse priapizm (sürekli sertleşme) gibi durumlar ortaya çıkabilir.

Özellikle gebelik beklentisi olan cinsel ilişkilerde süre, yine önemli bir etkendir. Çünkü spermin hareketliliği, canlılığı, sayısı gebelik ihtimalini belirleyen ve artıran unsurlardır. Eğer ilişkiden gebelik bekleniyorsa, gün aşırı ilişki gerçekleştirilmelidir. Bu durumda yeni ve kaliteli spermlerin üretilmesi için yeterince vakit var demektir. 

Ayrıca cinsel ilişkide hazzı kaybetmemek de önemlidir. Eğer bir rutin halinde olursa, kişi artık zevk almayacak ve cinsel ilişki beklenen etkileri vücuda vermeyecektir. Bu durumu yaşamamak için, cinselliği yaşarken gerçekten arzulama olmalı ve partnerin de isteği göz ardı edilmemelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?