Aşırı Soda Tüketimi Tansiyonu Yükseltebilir.

Yayın Tarihi : 2016/03/14 10:09 • Güncelleme Tarihi : 2023/12/30 09:13 •

Soda, doğal mineral maddelerce zengin bir içecektir vedüzenli olarak tüketilmesinin pek çok avantajı vardır

Aşırı Soda Tüketimi Tansiyonu Yükseltebilir.

Soda, doğal mineral maddelerce zengin bir içecektir ve düzenli olarak tüketilmesinin pek çok avantajı vardır. Ancak soda tüketirken aşırıya kaçılmamalıdır. İçeriğinde bulunan minerallerin çoğu tuz özelliğindedir ve tansiyon sorunu yaşayan kişilerde tansiyonun istenmeyen şekilde yükselmesine neden olabilir.

Soda Nedir?

Soda, doğada bulunan, mineralli sudur. Bu suyun kaynaklardan alınarak insan hizmetine sunulması ise, uzun yıllardır kullanımına dikkat çekmektedir. İçeriğinideki mineraller sayesinde sağlıklı olduğu konusunda herkes hemfikir ancak her faydalı besinde olduğu gibi, sodada da hem yanlış, hem aşırı tüketim Maalesef beklenenin aksine, zararlı etkilere sahiptir.

Soda Nasıl ve Ne Zaman İçilir?

Soda, hazmı kolaylaştıran bir içecektir. Ancak bunun hazmı kolaylaştırması doğru vakitte içildiğinde geçerlidir. Yemek eşliğinde soda içmek veya yemeğin hemen üstüne soda içmek son derece yanlıştır. Soda, neticede bir sudur ve suyu ne zaman içmeniz gerekiyorsa, sodayı da o zaman içmeniz gerekir. Örneğin yemekte veya yemekten sonra içtiğiniz su ve soda, yemekleri şişirecek ve vücudunuzun hem yemekten, hem de sıvıdan faydalanmasını engelleyecektir. Bu sebeple soda, yemekten en az bir saat sonra içilmelidir ki istenen mideyi rahatlatma fonksiyonunu yerine getirebilsin.

Meyveli soda içmek yanlış bir yaklaşımdır. Meyveli soda, içinde bol miktarda şeker ve koruyucu madde içerir. Çünkü sodanın doğalında içinde aroma yoktur. Bu sebeple sodaya aroma vermek için yapay maddeler kullanılır. Bu yapay maddeler de, sodanın istenen mineral etkisinden ziyade, zararlı bir içerik olur. Yine de diğer gazlı içeceklere rağmen daha iyi bir seçenektir ancak sade soda her zaman daha kalitelidir.

Soda, sabah aç karınla içilmemelidir. Bu, mide dokusuna zarar verebilir.

Ayrıca soda açılır açılmaz değil, biraz gazı çıktıktan sonra tüketilmelidir.

Soda Ne Kadar Tüketilmelidir?

Sodanın günlük tüketilmesinde bir mahsur yoktur. Hatta çocuklar dahi günde bir porsiyon tüketebilir. Ancak ikiden fazlası zararlıdır. Su niyetine tüketilmemelidir. Suyun yerine değil suya ilave olarak içilmelidir.

Sodanın haddinden fazla içilmesi mideyi çok yorar ayrıca vücutta mineral artışı da hastalıklara sebep olabilir. Bu sebeple aşırıya kaçmadan ancak faydasını da alabilecek şekilde tüketlimesi doğrudur.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?