Babalık Sendromu nedir?

Yayın Tarihi : 2017/06/28 19:21 • Güncelleme Tarihi : 2017/06/28 19:21 •
Çocuk sahibi olmak, şüphesiz dünyanın en büyük güzelliklerindendir
Babalık Sendromu nedir?

Çocuk sahibi olmak, şüphesiz dünyanın en büyük güzelliklerindendir. Hele ki, kısırlıkların arttığı ve çocuk sahibi olmanın biraz uğraş istediği günümüz dünyasında. Ancak, bazen bu durum aileye endişe verebilir ve bakamayacağı kaygısıyla birlikte strese girebilir. Bu durumun baba adayında görünmesine "babalık sendromu" adı verilir. 

Dünyaya getirilecek yepyeni yavrunun bakıma ihtiyacı olduğunu ve bunu aile olarak üstlenme gereği, beraberinde korkuları da ortaya çıkarır. Baba, acaba hakkıyla bakabilecek miyim, uygun şartları sağlayacak mıyım korkusu taşıyabilir. Bazı baba adayları ise, çok daha yanlış düşüncelere kapılabilirler.Örneğin; artık yatak hayatım eskisi gibi olmayacak, istediğim zaman uyuyamayacağım, masraflar çok artacak gibi. İşte bu düşüncelerle kafaları kurcalanan babalar. daha agresif, stresli hale gelebilirler. 
Ancak bu durumun çok uzun sürmesi beklenmez. Genelde bebek dünyaya gelip, 3 ay geçtikten sonra babalar da duruma adapte olur ve artık kendilerini bebeklerine bırakırlar. Çok nadiren de olsa bu durumu atlatamayanlar olabilir. Bu durumda mutlaka bir uzman yardımı alınmalıdır. Aksi takdir de ömür boyu babada çocuğa alışamamak hep uzak kalma çabaları ve baba sevgisinden mahrum çocuklar meydana gelmesi kaçınılmazdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?