Batı Nil Virusu Dünyada Can Almaya Devam Ediyor

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Batı Nil Virüsü son günlerde gündemdeki yerini daha da çok arttırıyor
Batı Nil Virusu Dünyada Can Almaya Devam Ediyor

Batı Nil Virüsü son günlerde gündemdeki yerini daha da çok arttırıyor.Bunun en önemli nedeni de viruse bağlı gelişen hastalık sonrası ölüm vakalarının da görülmekte olması.
Öncelikle Batı Nil virusu hakkında kısaca bilgi verelim.Batı Nil virusu daha çok ılıman iklimlerde görülen ve ortaya çıkan bir virüstür.
Bu virus ilk olarak 1937 yılında Uganda'nın Batı Nil Bölgesinde görüldüğünden dolayı bu adla anılmaktadırBatı Nil Virusu, sivrisinekler aracılığı ile bulaşmaktadır.Sivrisinekler taşıdıkları virusu tüm memeli hayvanlara ve insanlara bulaştırabilme potansiyeline sahiptir.
Virusun yol açtığı hastalık 2 ile 8 gün süren bir yumurtlama döneminin arkasından belirtiler vermeye başlar.En sık görülen belirtiler ise; yüksek ateş, bulantı,kusma ve ağrılardır.
Hastalığın ağır seyrettiği durumlarda, şuur bulanıklığı ve koma gibi durumlar da görülebilir.Hastalıktan korunmanın en kolay ve pratik yolu ise sivrisineklerle mücadelenin etkin bir şekilde yapılmasıdır.
Hastalığa bağlı en son; Amerika Birleşik Devletlerinin Kuzey Teksas eyaletinde,bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Tarrant Halk Sağlığı Merkezi’nden yapılan açıklamada, son olarak Hurst kentinde bazı sağlık sorunlarıyla mücadele eden 70’li yaşların sonunda olan kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.
Son kurbanla, Kuzey Teksas’ta Batı Nil virüsünden ölenlerin sayısının 37’ye, Teksas genelinde ise 51’e çıktığı açıklandı.Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, ülkemizde de Batı Nil virusuna bağlı 7 ölüm vakası bildirilmiştir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?