Beta HCG Testi Sonucuna Göre Gebelik Haftası ve İkiz Gebelik Anlaşılılır mı?

Yayın Tarihi : 2018/09/12 23:53 • Güncelleme Tarihi : 2019/04/04 17:29 • Yazar: Uz.Dr. Cem Argun
Beta HCG testi yaptırıp, hamile olduklarını öğrenen ziyaretçilerimiz Beta HCG sonucuna göre gebeliklerinin kaç haftalık olduğunu merak ediyorlar.
Peki Beta HCG testi sonucuna göre ikiz gebelik veya çoğul gebelik anlaşılır mı? Bu çok merak edilen sorunun cevabını Tahlil.com uzmanları sizler için yanıtlıyor.
Beta HCG Testi Sonucuna Göre Gebelik Haftası ve İkiz Gebelik Anlaşılılır mı?

Kanda Beta HCG Testi Sonucu Nasıl Değerlendirilir?

Hamilelik şüphesiyle kanda Beta HCG testi yaptırıp, tahlil sonucuna göre hamile olduklarını öğrenen ziyaretçilerimiz Beta HCG sonucuna göre gebeliklerinin kaç haftalık olduğunu merak ediyorlar. Beta HCG testi değerine göre gebeliklerinin ikiz olup olmadığını merak edenler de var.
Tahlil.com olarak,bize bu konuda gelen sorular da artma olması nedeniyle,hamile olduğunu öğrenen kadın ziyaretçilerimize Beta HCG testi sonuçlarının kendilerinin yorumlayabilmeleri için kanda Beta HCG değerleri ve tahmini gebelik haftalarını gösteren bilgileri aşağıda listeledik.

Beta HCG Testi Sonucuna Göre Gebelik Haftası

Kanda Beta HCG testi sonuçlarına göre tahmini gebelik haftaları aşağıda listelenmiştir.

Haftalık SüresiYaklaşık Beta HCG Değeri
3 haftalık 6 – 50  mIU/ml
4 haftalık6 – 425  mIU/ml
5 haftalık20 – 7300  mIU/ml
6 haftalık1,080 – 56,000  mIU/ml
7 - 12 haftalık7,650 – 290,000  mIU/ml

Beta HCG Testi Sonucuna Göre İkiz veya Çoğul Gebelik Saptanır mı?

Beta HCG testi sonuçlarına göre gebeliğin ikiz veya çoğul olduğunun anlaşılıp ankaşılmayacağı hamile kadınlarca en sık merak edien konulardan biridir.
Yukarıda belirtilen Beta HCG değerleri, tahmini gebelik haftasını belirlemekte sizlere yol gösterecektir.

Ancak ikiz veya üçüz gebelik olup olmadığı ve ya kesin gebelik haftası gibi merak ettiğiniz konularda kadın doğum doktorunuz tarafından yapılacak ultrason muayenesi çok daha değerlidir.
Kanda Beta HCG değerleri ikiz ve çoğul gebeliklerin tanısında bilimsel olarak bilgi vermemektedir.

Kadın doğum doktoru tarafından yapılan ultrason tahlili sonrası, gebelik kese veya keselerinin görülmesi halinde gebelik ve gebeliğin çoğul (ikiz, üçüz, dördüz gibi) olup olmadığı hakkında çok daha detaylı bilgi alınabilmektedir.

Online Olarak Beta HCG Testi Sonucuna Göre Gebelik Haftasını Nasıl Öğrenebilirim?

Tahlil.com doktorları kanda Beta HCG testi sonuçlarınızı online olarak girip gebe olup olmadığınızı öğrenmeniz ve gebeyseniz de tahmini kaç haftalık gebe olduğunuzu anlamanız için GEBEMATİK tasarladılar. Kanda gebelik testi sonucunun rakamsal değerini girerek gebeliğiniz hakkında ön bilgi sahibi olabilirsiniz.

GEBEMATİK uygulamamızı kullanarak online olarak gebe olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.
GEBEMATİK uygulamamızı hemen kullanmak için tıklayınız....

Beta HCHtestinin fiyatı, Beta HCG testi yorumlanması ve Beta HCG testi sonuçlarına dair Tahlil.com doktor ve editörlerinin yazdılkları diğer yazılarımızı da okumak için tıklayınız:

Beta HCG Gri Zon Nedir?
Beta HCG Test Sonuçlarının Yorumlanması
Beta HCG Değerleri



Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
z***** :

Benim reglim gecikti gitim HCG 2422 ckti 1 hafta sonra gel sağlıklımi diye bklm ddi ultrosana gün verildi bugün vrdgm HCG de32989 bana bı haftada aşırı yukselms geldi sizce ikiz gebelikmi


Cevap:

Bizlere belirtmiş olduğunuz kanda yapılan Beta HCG değerleriniz gebelik bulgusu.
Ancak sürekli olarak belirtiğimiz gibi sağlık gebelik varlığını ortaya koymak için ise  önümüzdeki süreçte ultrason muayenesi ve muayene sonrası da gebelik kesesinin ultrasonda gözükmesini de  beklemek gerekir.
Buna paralel olarak da Beta HCG değerlerinde düzenli  bir artış da gözlenmelidir.

Size önerimiz ise, bu aşamada doktorunuza  kontrollerinizi sürdürün
Takip eden süreçte hamileliğinizin sağlıklı olup olmadığını gözlemlemek için yapılacak ultrason muayenesi ve Beta HCG testlerinin sonuçlarını da sabırla bekleyin.

Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?

Kimyasal gebelik nedir?

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?

******* ******* :

Hem adet görüp hem hamile olunmaz.Şu aşamada gebelik testi yaptırabilirsiniz.

m******** :

Beta Hcg degerim
<2. Gebe olmayan    <4. Bu sekilde yorumlanmisdir. 

 Negatif yazmadigi icin tedirgin oldum mail yolu ile aldim cunku. Size sorum 7 gunluk gecikme sonrasi yapilan beta hcg negatif cikinca 2. Kez yaptirmama gerek varmidir? Sonucda gecikmem uzun


Cevap:

Tahlil sonucunuza göre hamile değilsiniz,Beta HCG değeriniz düşük.
10 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir.

Beta HCG testi ile ilgili detaylı bilgi almak ve Beta HCG ile gebelik tanısına  dair sorulmuş yüzlerce soru ve verilmiş cevabı okumak için tıklayınız...

Gebelik testini uygun zamanda yaptırmayıp erken test yaptıranlarda da bu tür negatif sonuçlar görülebilmektedir.Gebelik testinin ideal olarak ne zaman yapılması gerektiğine dair bilgi almak için tıklayınız....


s*************** :

mrb hocam tam adet günümde hormon testi yaptırdım şuan bekarım ultrasyonda yumurtalıklarımada baktırdım sorun hiç yok hormon testim şöyle BetaHCG <1,20 0-5 mIU/mL) ( PROLAKTİN 15,53 5,18-26,53 ng/ml
TSH 2,407 0,35-4,94 Uıu/mL
Estradiol 37 (FSH 2,95 LH 0.95 ? hamile ileride olurmuyum?sizce


Cevap:

Bilhassa kadınlar olmak üzere tüm hormon tetkik ve tahlillerinin değerlendirilip yorumlanma aşamasında yapılan testlerin referans değerleri, tahlil için kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.
Hormon testi sonuçlarınıza dair Tahlil.com'a sorunuzu,  belirtilen kurallara göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Konuya dair aşağıdaki bağlantıda  detaylı bilgi ve açaıklamaları  bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar

g************ :

Merhaba tam adet günümde yaptırdıgım beta hcg testinde deger 170 çıktı ve doktorum bır hafta sonra tekrar gıtmem gerektıgını soyledı ben gebe oldugumu duyunca heyecandan bırsey soramadım sonuca gore sizce kac haftalık gebeyim ve kese ne zaman gorulur hatta tekrar kan testı yaptırmama gerek varmı


Cevap:

Beta HCG değeriniz yüksek, bu da hamilelik lehine,ancak ultrason muayenesi ile de bunun önümüzdeki günlerde teyit edilmesi gerekmekte.

Beta HCG değerleri ve buna göre tahmini gebelik haftasının hesaplanmasında dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Beta HCG değerlerine göre tahmini gebelik haftası

a********* :

Merhaba 5.hafta gebeligim bhcg sonucum 10023 sizce ikiz gebelik mi?simdiden tesekkurler


Cevap:

İkiz gebelik olup olmadığı hakkında Beta HCG değeri yeterli bilgi vermez. Doktorunuzun ultrason muayenesi ile net bir cevaba ulaşabilirsiniz. 

o************ :

Merhaba.. Beta hCG sonucu *545 diyor... sizce durum nedir...


Cevap:

Tahlil.com'un kanda Beta HCG testi sonucunu  merak eden okurları için günün her saatinde gebe olup olmadıklarını öğrenebilecekleri  bir GEBEMATİK uygulaması bulunuyor.

Aşağıdaki bağlantıyı tıklayıp,GEBEMATİK sayfamızı ziyaret edin.  
Beta HCG değerinizi açılacak ilgili sayfaya girin hamilelik  olup olmadığın, hamilelik varsa da  tahmini kaç haftalık hamilelik  olduğunu hemen öğrenebilirsiniz.

g********* :

merhaba ben adetimden 1 hafta gecikti.24.10.2014 tarihinde beta HCG tahlili verdi.25.22 çıktı.27.10.2014 tarihinde tekrar kan tahlili verdim 99.98 çıktı.ve 31.10.2014 tekrar vermem gerekiyor. Yanlız renkli utrasona girdim hiç bişey gözükmedi.dr.bana ilk gittiğim pco.lusun dedi şimdi aklım çk karışık


Cevap:

Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu ancak sitemizde sürekli vurguladığımız gibi, kesin gebelik tanısı için ultrason muayenesiyle de gebelik kesesinin görülmesi gerekmektedir.
Bununla birlikte Beta HCG değerlerinin de hamileliğin seyriyle birlikte periyodik olarak yükselmesi de sağlıklı bir gebelik lehinedir.

Bu bakımdan sadece Beta HCG değerlerine bakarak kesin bir gebelik varlığından söz etmek doğru değildir.olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyit edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.
  

Size önerimiz ise, bu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürmeniz.Önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve Beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?

Kimyasal gebelik nedir?

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?

s***************** :

İyi akşamlar 22 eylül 12:00 da bta hcg 3465 24 eylül 10:00 da 4040 testler ayrı yerlerde yapıldı artış normalmi


Cevap:

Sorun görünmüyor..

e************ :

Merhabalar.16.05.2014 de hcg 35.96 cikti 21.05.2014 de ise muayene olmaya gittim yeniden hcg testi yapildi ve sonuc 696 cikti.Doktor keseyi goremedigi icin henuz net birsey soyleyemedi ama cogul gebelikten suphelendigini ifade etti Hcg sonucunun 215lerde cikmasi gerekirken birden bire artis var dedi


Cevap:

Doktorunuzun söylediklerine katılıyoruz..

s******* :

BETA HcG 284 CIKTI gebelik testinde sonuç negatif cıktı hamilemiyim ne yapmam lazım


Cevap:

Beta HCG değeriniz hamilelik lehine,ancak ultrason muayenesi ile de bunun önümüzdeki günlerde teyid edilmesi gerekmekte.

Beta HCG değerleri ve buna göre tahmini gebelik haftasının hesaplanmasında dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Beta HCG değerlerine göre tahmini gebelik haftası


c********** :

Subat 1 de adet oldum ve 14 unde kanamam tekrar oldu dr a gittim usg de bisey yok dedi betahcg 226 cikti. Iki gun sonra tekrer bakalim dedi. Kanamam damla damla hala var. Acaba hamilemiyim yyoksa dis gebelik mi ?


Cevap:

Sonuç olarak kanama olması olağan bir durum değil. Ancak Beta HCG değerinizde hamilleik lehine.Bu durumda önümüzdeki günlerde yapılacak muayene, tahlil ve ultrason muayenelerini beklemelisiniz.

n********** :

Kasım 11 inde aşılama oldum 15.günü betahcg 284.9 çıktı. 18.günü tekrar kan tahlili yaptım 824 çıktı. Normal aralıklarda mı kan degerim acaba ? Birde aşılamanın 26.günü ultrasonda bebeğin kesesini görebilir miyiz?


Cevap:

  Her ne kadar Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyit edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.
  ޞu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürün önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve Beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?
http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur

Kimyasal gebelik nedir?
http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


d********* :

beta hcg referans 3 hafta mıU/mL 58,2 71,2 nedir


Cevap:

Her ne kadar Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyid edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.ޞu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürün önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.
Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.


Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?
http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur

Kimyasal gebelik nedir?
http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


g************** :

Merhabalar sat 20 agustostu bir sonraki 23 eylul olacak ben 20 eylulde kan testi yaptirdim soyle yaxiyor total bhcg 129.9 hanile miyim? Birde idrarda iltihap testi yapildi 3 cikti gebeysem bir zarari olur mu


Cevap:

Beta HCG değeriniz hamilelik lehine,ancak ultrason muayenesi ile de bunun önümüzdeki günlerde teyid edilmesi gerekmekte.

Beta HCG değerleri ve buna göre tahmini gebelik haftasının hesaplanmasında dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Beta HCG değerlerine göre tahmini gebelik haftası
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


s************** :

merhaba. 12 ağustos 2013 günü son adet tarihim ve 12 eylül 2013'te hamile olduğumu öğrendim. hcg test sonucum 496 çıktı. 16 eylül 2013'te de ikinci hcg testimi yaptırdım oda 3558 çıktı. vajinal ultrasonda 1 adet kese göründü. bu sonuçlara göre çoğul gebelik ihtimalim ne kadardır.teşekkürler.


Cevap:

Her ne kadar Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyid edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.ޞu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürün önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.
Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.


Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?
http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur

Kimyasal gebelik nedir?
http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


c********** :

Esimin bhg testi 25 cikti ama doctor hamile olmadigini ve ayni testi 2 kere 2 gun sirayla yapilmasini istedi sizce ne olabilir? Saygilar


Cevap:

Her ne kadar Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyid edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.ޞu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürün önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.
Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.


Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?
http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur

Kimyasal gebelik nedir?
http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


k**************** :

merhaba son adet tarihinden itibaren yaklaşık 5 hafta geçti beta hcg değeri 30 çıktı.üç ay öncede düşük yaşamıştım.şimdi doktor progestan verdi.hamilemiyim acaba değer niye bu kadar düşük acaba.önceki hamilelikte geç ve yavaş bir beta hcg değerleri vardı.


Cevap:

Her ne kadar Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyid edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.ޞu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürün önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.
Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.


Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?
http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur

Kimyasal gebelik nedir?
http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


t************** :

beta hCG sonuç 1941mıu\ml min max 0 _300 kaç haftalık hamileyimdir ???


Cevap:

Beta HCG sonucunuza göre tahmini gebelik haftanızı aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz. 

e******** :

merhaba tüp bebek sorası beta hcg testim 12. gün 71,3 14.gün 64.5 16.gün 54 ve 18. gün 138 e yükseldi bu durum ne olabilir acaba çok meraklanıyorum cevabınızı bekliyorum teşekkür ederim...


Cevap:

Beta HCG değeriniz hamilelik lehine,ancak ultrason muayenesi ile de bunun önümüzdeki günlerde teyid edilmesi gerekmekte.

Beta HCG değerleri ve buna göre tahmini gebelik haftasının hesaplanmasında dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Beta HCG değerlerine göre tahmini gebelik haftası
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


d************** :

beta hcg yüksekliği olmadığı halde gebelik olabailir mi?hcg degerlerim (<1.00,< 3.1, <1.1, <1.00 ).ancak kendimdeki değğişiklikler vajinal salgı artışı,adet olamama,karnın altında dışarıdan bakınca gözukucek derecede büyüme ve göğüste büyüme.gebelk olblr mi?ya da gebelik kesin yok diyebilirmyz


Cevap:

Hamile değilsiniz, Beta HCG değeriniz düşük. 10 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir.

Beta HCG testi ile ilgili detaylı bilgi almak ve konuya dair sorulmuş yüzlerce soru ve verilmiş cevabı okumak için tıklayınız...

http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


s********** :

Tüp bebek transferimin 7.günü ovitrelle yaptırmamı istedi doktorum. Ve 10.günü bhcg 59 . çıkarken, 12.günü 20. ye düştü. 59 çıkması ovitrellenin etkisi nedeniyle diye düşünüyorum. Yeniden yükselir mi bu değer? İğnenin etsiki kayboldukça sanırım hcg düşüyor yorumlarınızı bekliyorum


Cevap:

Beta HCG değerininin düşmesi olumlu değil, bu konuda tüp bebek tedavinizi yapan doktor gerekli bilgiyi vermelidir.

d************** :

<1.00 dan <3.00a(arada 5 gün var) tamda katlanması gerektiği şekilde yükselmiş olması beni korkuttu. önceki bi ilişkinin(2-3ay) kandaki değeri sonradan yükselebilir mi bu şekilde?


Cevap:

Kafanızı gereksiz yere katlanma, yükselme gibi konularla karıştırmayın.Bu değerlerin gebelikle alakası yok.

d************** :

27.11.12 tarhli yani 3ay önce ilişki içn beta hcg sonradn yükseliyo olabilirmi? 2 kez kanda beta hcg baktırdm ilki 3martta <1.00 ikincisi 8 martta <3.00. yükselme var.bu beni korkuttu.başka ilişkm olmadı.alkol,aç veya tok olma beta hcgyi etkilermi? kasıklarımda şişkinlk,agrı vr.gebelik olabilirmi?


Cevap:

Değerleriniz negatif, niye korktunuz anlamadık.Bu değerlerle gebelikten söz edemeyiz.10 VE altı Beta HCG değerleri negatif olarak kabul edi,lir.

n**************** :

merhaba ben 20 yasındayım ve evlıyım bundan 5 ay once hamıle kaldım ma 2 aylıkken dusuk yaptım bu ay esımle cok denedık ve adet gunumde dayanamadım doktora gıttım kan testı yaptırdım sonuc 79.56 bu ne demek ve eger hamıleysem ne kadarlık lutfen acıl cvp yazarmısınız lutfen


Cevap:

Henüz yeni bir hamilleik bulgusu

d************** :

bikaç kez durumumu anlattım,cevap aldım, teşekkür ederim.ancak kasıklarımda ağrı ve karnımın altında şişkinlik var göğüslerimde değişme var. 3 ay önce ilişkim oldu sadece. 3 ay boyunca 5 kez idrar testi yaptım negatifti 1 kez kanda beta hcg baktırdım <1.00 çıktı.bu değşklikler neden olablr.


Cevap:

Bu şikayetlerinizi bir de kadın doğum uzmanıyla paylaşmanızda fayda var.

k*********** :

02/03/2013 saat 12:30da test yaptırdım 3907 cıktı . 04.03.2013 sabah 6:00 da işe giderken tekrar test yaptırdım 4137 cıktı. artısın dusuk olması mağızdanımı cok bozdu sızce nasıl yorumlamalıyım bu testler ılktestımız hafta sonu baska bır doktora gıdıp test yaptırıp ultrasona gırmeyı dusunuyorum


Cevap:

beta HCG sonuçlarına çok da takılmayın, ultrason muayenesi çok daha bilgi vericidir.

d************** :

merhabalar beta hcg sonucum; '' <1.00 mIU/ml '' 0-5 mIU/ml anlamını öğrenebilir miyim?


Cevap:

Hamilleik yok

t*********** :

iyi akşamlar gebelik testi için doktora gittim beta hcg değerim 88,81 çıktı.kasıklarımda ağrılar olduğunu söyledim doktora düşük yada dış gebelik olabilir dedi bu ağrılar sadece bu ihtimallerdemi var yoksa gebelikte oluşan normal bir ağrımı?


Cevap:

Bu konuda buradan ve verdiğiniz bulgularla bir şey söylenemez.Doktoruna bunun nedenine yönelik araştırma yapılması için muayene olmalısınız.

d********** :

merhaba, kan testimde beta hcg 23.02 tarihinde 58 çıktı 25.02 tarihinde kadın doğuma gittiğimde tekrar test istedi ve beta hcg 20 çıktı düşük yapıyorsun dedi ve şuan kanamam var hamileliğin devam etme ihtimali var mı son adet tarihimde 05.01.2013. bilgilendirirseniz sevinirim. ve bu durumun tehlikeli bir yanı var mı tekrar doktora gitmeli miyim


Cevap:

Tabii ki doktora gidin ancak şu aşamada sağlıklı bir gebelikten söz edemeyiz.

l******* :

bu ay adet olacağım gün ve ertesi gün kahverengi akıntım oldu ve bitti daha sonra ise kanamam gerçekleşmedi üzerinden bir hafta geçti kanda gebelik testi yaptırdım referans aralığı <5.83 yazıyor beta hcg değerim ise <0.1 çıktı hamile miyim?


Cevap:

Hayır

s****** :

Kan testi yaptırdım 625.3 çıktı gebelik varmı idrar testi pozitifçıkmıştı ....kese görünmedi haftaya gene gidecem


Cevap:

Sonucunuz hamilelik lehine

h************ :

Benim bhcg degerim 308,0 nekadarlik hamileyim bu degerlere gore


Cevap:

Yukarıdaki yazıda yazıyor gayet anlaşılır şekilde

s************** :

gebelik kan testim beta hcg h 2726 mlu ml 0-5 tşkler

t******** :

Öncelikle cevap verdiginiz için çok teşekkür ederim.Sizce bu deger risklı bı deger mı 40.87

t******** :

Merhaba bugün adet olmam gerekliydi doktora gidip kan testi yaptırdık beta hcg 40,87 çıktı sizce hamile miyim?Doktorum bi hafta sonra tekrar kan vermemi söledi %30 hamilesindir dedi ne hamile degilsin nede hamılesın dıyemem dedı... yardımcı olursanız sevinirim.


Cevap:

Biz yüzde vermeyi doğru bulmuyoruz sadece tahlil sonucunuzun hamilelik lehine olduğunu söyleyebiliriz.

b************ :

Merhabalar ben 16/02/2013 te beta hcg sonucum 46,63 18/02/2013 teki sonucum 100,98 ve 22/02 deli sonucum 800,9 sizce yükselme normal mi?


Cevap:

Normal gözüküyor, ultrason muayenesini bekleyiniz.

a******** :

mrb benim test sonucum 95.12 çıktı acaba hamilemiyim ?


Cevap:

Evet hamilelik lehine sonuç

a*********** :

evet detaylı bilgi var ama ben hangi sayı doğru anlamadım normal değerin altında 5 yazıyo bde sonucun altında 520 yazıyo doktorda 520 önemli dedi eğer böleyse 4 haftalıkmı hamileym


Cevap:

Gayet açık şekilde yazıyor, anlayamadıysanız anlayan birinden yardım isteyiniz.

a*********** :

meraba ben bu pazartesi günü kan testi sonuçlarımı aldımda beta hcg sonucunun altında 520.27 yazıyo doktr bana erken gebelik dedi sizce kaç haftalıktır


Cevap:

Aşağıda detaylı bilgi bulunmakta

http://tahlil.com/beta-hcg-degerlerine-gore-tahmini-gebelik-haftasi

y********** :

benim son adet tarihim 30 kasım doktorlarım stresten dolayı olabılir dediler hormon testlerim temiz çıktığı için stresten kaynaklandığını söylediler ama ben şubat 1 de beta hcg testi yaptırdım 86.9 cıktı değerim doktorum gebe olduğumu söyledi ama ne kadarlık gebe olduğumu söylemedi 1 hafta sonra tekrar gelmemi istedi benim merak ediyorum kaç günlük veya ne kadarlık hamile oluyorum


Cevap:

Haftanıza çıkan sonucunuza göre kaç haftalık hamile olduğunuzu alttaki linke tıklayar bulabilirsiniz.


http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi

n*********** :

Merhaba, en son aralık ayının başında adet gördüm, ocak ayını komple atladı. aralık ayında erkek arkadaşımla 2 kere cinsel ilişkiye girdik, ama korunduk dikkatliydik. gecikince belli aralıklarla gebelik testi yaptım, en az 7 8 kere negatif çıktı. geçen hafta kan testi yaptırdım. sonuç : beta hcg < 1 yazıyor, referans aralığı 0 - 5.83 yazıyor. yaptırdığım yer negatif dedi 1'den küçükmüş. ama sizin de yorumunuzu almak isterim. teşekkürler


Cevap:

Yaptığınız testlere göre hamile değilsiniz, her gecikme gebelikten kaynaklanmaz bununla ilgili kafanıza takılan tüm soruların cevabını alttaki linki tıklayarak bulabilirsiniz.


http://tahlil.com/adet-gecikmesi-ve-adet-gecikmesinin-nedenleri

m*********** :

merhabalar; son regl tarihim 11 ocak-ortalama regl sürem 26 gün. Fakat 26 ocakta grip nedeniyle doktora gittiğimde doktorum beta hcg testi yaptı ve testin sonucu sıfır.beklenen regl gününe 10 gün kala yapılan beta hcg doğru sonuç verir mi.doktor bu ay hamilelik yok dedi ve bir sürü ilaç verdi şuanda kullanıyorum sizden bilgi alabilirmiyim...şÂžimdiden çok teşekkür ederim.


Cevap:

Bu süre erken bir süre gebelik testi yapmak için.Adet de gecikme olmadan test yapılmamalı

o*********** :

Kondom yırtılması sonucu içeri boşalma oldu ve hemen sonraki gün ertesi gün hapı aldık haptan 5gün sonra beta hcg testi yaptırdık ve değer 1,200 cıktı sonraki hapta yaptırdık değer 0.08 cıktı.Bu durumlara göre hersey normal görünüyor ama bu ayın 24ünde adet görülmesi gerekiyordu 5 gün gecti hala bi kanama yok acaba nedeni nedir ?


Cevap:

Bir kere beta HCG testlerini çok erken yaptırmışsınız, asıl şimdi tam zamanı Beta HCG testinin

g********* :

betahcg değerim 61 çıktı hamilemiyim şimdiden teşekkürler


Cevap:

10 ve üstü Beta HCG değerleri hamilelik lehinedir.

g********** :

iyi gunler 15ocakta beta degerim 94 cikti 24 ocakta ise 864 ve 26 ocakta 1055 cikti ben kimyasal gebelik mi yasiyorum lutfen yardimci olur musunuz riskleri cok mu? Tesekkurler..


Cevap:

Ultrason muayenesi en doğru bilgiyi verecektir, gebeliğin seyri hakkında

g********** :

Beta HCG degerim 15ocakta 94 cikti 24unde 864 ve bugun yani 26 ocakta da 1055 cikti fakat ultrasonda bugun gorunmedi kese herhangi bir sorun var mi acaba? cok tesekkur ederim...


Cevap:

Bir sonraki ultrason muayenesini bekleyin.Beta HCG değerleriniz bu haliyle hamilelik belirtisi.

b********** :

mrb beta-hcg sonucu 12391,69 cıktı acaba kac haftalıktır


Cevap:

Aşağıdki yazımızda a konuda dair detaylı bilgi bulunuyor

http://tahlil.com/beta-hcg-degerlerine-gore-tahmini-gebelik-haftasi

d***** :

Merhabalar bugün test yaptırdım ve B-HCG 158 çıktı hamile olabilir miyim teşekkürler


Cevap:

Evet Beta HCG değeriniz hamilelik bulgusu

g*************** :

merhaba ben dun kan testi yaptırdım 2gun gectı adetım sonuc 115.51 cıktı yanı HCG DEGERI DOKTOR IKI GUN SONRA TEKRAR GEL DEDI HAMILEMIYIMMM NE OLUR CVP BEKLIYORUM.........


Cevap:

Hamilelik lehine

e************* :

Merhabalar bende dun test yaptim ve pozitif cikti tahlil sonucumda 487 di yarin tekrar test yapilacak cok heycanliyim bugun gobegim sizlamaya basladi neden olabilir acaba tesk.


Cevap:

Sonuç olarak hamilelik bulgunuz var.Ağrının bir çok nedeni olabilir, ama panik olmanızı gerektirecek bir durumda yoktur muhtemelen

c********* :

dun test yaptırdımama adetıme daha 1hafta var yanı 1 ınde olmam gerekıyor normalde sonucum 8.2 cıktı ?? hamılelık varmı yokmu cok dusuk geldı bana ama..


Cevap:

Bu kadar erken yaptırırsanız, boş yere kafanız karışır.Adetinizde gecikme olmadan test yaptırmayın.
Bu konuda defalarca ziyaretçilerimizi uyardık.

b********* :

merhabalar, 03.12.2012 tarihinde kaset test yaptım idrarlı, ikinci çizgi silik çıktı akşamına beta hcg testi yaptırdım değerim 20.07 çıktı 3 gün sonra tekrar gelin dediler bugün gittik 06.12.2012.de değerim bu defa 101.08 çıktı doktorlar birşey söyleyemedi 10 gün daha bekleyelim dediler şimdi ben hamile miyim değil miyim ???? son adet tarihim: 02.11.2012...


Cevap:

Bu değerlere göre hamilesiniz ancak bunun ultrason muayenesi ile de dpğrulanması gerekiyor

a**** :

MErhaba,

En son adet tarihim 19 Ekim'di. 28 Kasım'da kan testi yaptrıdım değerim 10.40 çıktı, 2 gün sonra bir daha yaptrdım 33.37 çıktı. Haftaya gel dediler. Hamile miyim?


Cevap:

Evet değeriniz hamilelik lehine,ömümüzdeki hafta tekrarlanacak Beta HCG değerleri detaylı bilgi verecektir.

c***** :

merhaba,
yeğenimin hamile kalıp kalamayacağı konusunda endişeleri var, beta hcg sonuçları değişkenlik gösterdi bu sonuçlara göre yorumunuzu öğrenmek isterim, ilginize şimdiden teşekkürler
21/07/2012 259
23/07/2012 441,41
26/07/2012 241,17


Cevap:

Beta HCG değerlerinde önce yükselme sonra düşme görülmüş.Bu durum kimyasal diğer adıyla da biyokimyasal gebelikle örtüşüyor.
Doktoru , ultrason muayenesi de isteyebilir.
Bu konu hakkında aşağıdaki yazımızda detaylı bilgi bulabilirsiniz.
http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir/

s**** :

8 haftalik hamileyim, karnimda asılmalar var, agri vermiyor ama, normalmi????


Cevap:

Bir tahlil sonucu sormamışsınız, belirtiğiniz rahatsızlıklar için kadın doğum doktoruna muayene olmalısınız

t** :

iyi günler. bat ım 1 hafta geçti. şu an betahcg değerim 10106 çıktı. ikiz olma ihtimali var mıdır?


Cevap:

Ancak ultrason muayenesi bu konu hakkında bilgi verir

e****** :

merabalar bu benim ilk hamileligim 30 mayısta doktora gittim kan tahlili sonucu 3 haftalık hamilesin dedi hcg 18330 çıkmış dün başka bi hastaneye gittim 5 haftalık hamilesin dedi ama 4 olmam gerekmiyormuydu . keseyide gördük . bu ayın 18 inde gel kalp atışlarına bakalım dedi . sorum ben kaç haftalıgım . son regl tarıhim 27 nisandı. hCG normalmii


Cevap:

Beta HCG değerine çok takılmayın, ultrasonda kesenin görülmesi olumlu.Gereksiz detaylarla kafanızı yormayın hamileliğin keyfini çıkarın

a**** :

doktor bey ben en son 28 martta regl oldum 28 nısanda olmam gerektı olmadım bugun tam 10 gun gecıktı ....ayın 1 ınde bhcg 132,96 ayın 3 ünde bhcg 161,35 ayın 4 ünde bhcg246,44 ayın 8 inde bhcg 352,26 çıktı sızce bı anormallık varmı daha ultrasona gırmedım dr dış gebelık yok ama sağlıklı bır gebelıkte degıl dedışimdilik kürtaja gerek yok ayın 15 ınde bıdaha gel dedı lutfen aydınlatırmısınız benı cok korkuyorum


Cevap:

Doktorunuz gereken bilgiyi vermiş, ultrason muayenesi ile gebeliğin durumu netleşecektir

******* ******* :

Merhaba
bhcg test sonucu 1000 çıktı. doktor 5 haftalık hamile olduğumu söyledi ancak karından yapılan ultrasonda kese görünmedi. Kanamam yok hiç de olmadı. Bel ve karın ağrım var doktor dış gebelik olabilir ultrasonda görünmesi lazımdı 1 hafta daha bekleyelim dedi. Sadece bel ve karın ağrısıyla ki onlar da aşırı şiddetli değil adet sancısı gibi dış gebelik riski olabilir mi? Teşekkürler.


Cevap:

Doktorunuz gerekli bilgiyi varmiş,bir hafta sabredin,boş yere kafanızı yormayın

******* ******* :

merhaba benimde beta hcg 231 çıktı doktorum düşük buldu ultrasonda keseyi göremedi kese görmek için ne kadar olmalı..


Cevap:

Aşağıda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz
http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur/

******* ******* :

adetimi 10 gün gecti ve beta hcg 17543 cıktı fakat henuz doktora gostermedım. ıkız olabılır mı yada cok yuksek bır deger mı acaba?


Cevap:

Hamile oduğunuzu söyleyebiliriz,ancak ultrason sonrası detaylı bilgiye ulaşılabilir

******* ******* :

5 haftalık hamıleyım doktor kesenin şeklinin farklı oldugunu söyledi ve hcg testi istesi. sonuç 3894 çıktı bu ne demek beni bilgilendirirmisiniz.


Cevap:

Beta Hcg degeri yuksek Ancak ultrason muayenesiyle de kesenin sağlıklı olduğunun görülmesi gerekiyor

******* ******* :

KAN TESTINDE BHCG 382 CIKTI SIZCE KAC HAFTALIK HAMILEYIMDIR


Cevap:

Henüz yeni bir gebelik yukarıda bu konuda detaylı bilgi var

******* ******* :

adetimin üzerinden 6 gün geçtiğinde yaptırdığım kan tahlilinde bhcg 6648 çıktı tek kese gördük fakat başka bir arkadaşım 6 haftalıkken bhcg 1000 ken keseyi gördüğünü söyledi sizce çoğul gebeliğim olabilir mi cuma günü tekrar muayenemiz var ailemde sadece annemde 2 tane ikiz gebelik vardı cvbınızı bekliyorum


Cevap:

ultrason muayenesi ile bu konuda fikir söylenebilir

******* ******* :

ben 6 hafta 6 günlük gebeyim 6+2 günlükken hcg değerim 20477 çıktı 6+4 günlükken doktora gittim usg de keseyi ve kalp atımlarını göremedi yeniden kan tahlili istedi 6+5 günlükken hcg 37246 çıktı boş gebelik dış gebelik olma ihtimali olabilir mi


Cevap:

Bu konuda ultrason muayenesi belirleyicidir

******* ******* :

BETA-HCG 19917,33 çıktı keseyide gördüm kaç haftalık olabilir.ben 3 düşük yaptım doktorum progestan ve innohep(0.35) başladı başka yapılmasını önerdiğiniz bir şey varmı


Cevap:

Doktorunuzun önerilerine uyun,şu an her şey yolunda görülüyor.Kaç haftalık hamile olduğunuza dair aşağıdaki yazımızı dikkatli şekilde okumanızı öneririm
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi/

******* ******* :

Mrhb benim adetim bir gün gecikti kan testi yaptım deger 53.1 hamile oldugm söylendi ama deger düşük olunca emin olamadım

******* ******* :

bhcg sonucum 5456,77 acaba kaç haftalık hamileyim


Cevap:

Aşağıdaki yazımızda beta HCG değerlerinin tahmini hangi haftalara denk geldiğini görebilirsiniz.
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi/

******* ******* :

ben bu ay klomen tedavisi gördüm ve 5 tane yumurtam olustu ve doktor çatlatma ignesi verdi vuruldum 19.08.11 de betahgc yaptırdm 11.86 cıktı ve adet günüm 29 agustosda sizde degerlerim normal mi? hamilemiyim? ikiz gbelik degeri mi? cevabınızı bekliyorum


Cevap:

Bu beta hcg değerleri ile hamilelikten söz edemeyiz

******* ******* :

ben bugun test yaptırdım 15.gunum beta hcg degerı 386 sızce ıkız gebelıkmıdır ıkı embryo transfer yapılmıstı yardımcı olursanız sevınırım

******* ******* :

Selam hocam. Tüp bebek tedavisi gördüm ve onikinci günü test yaptırdım. beta-hcg değerim 84.44 çıktı ve 15. gün tekrar yaptırdım 404.2 çıktı. Doktorla randevuma daha on beş gün var. Gebelik var mıdır ve eğer varsa ikiz gebelik olma ihtimali yüzde kaç. teşekkürler

******* ******* :

son adet tarihlerim 15 mayıs,12haziran,9temmuz idi.5 ağustosta adet olmam gerekiyordu yani. 5 gün gecikti.

******* ******* :

hcg 3160 değerine göre kesin hamileyim diyebilir miyim?


Cevap:

Sadece Beta Hcg degerine gôre kesin hamilelik var demek doğru olmaz.Ultrasonda da kesenin görülmesi hamileliğin kesin olduğunu gosterir

******* ******* :

hcg değerim 3160 çıktı.yukarıda yazılan değerlere göre yaklaşık 5haftalık hamileyim.adetim 5 gün gecikti.5hafta önce adettim.nasıl oluyor anlamadım. Yorumlar misiniz,ikiz olma durumu mu var acaba?

******* ******* :

5 haftalık gebeyim ve beta hcg değerim 11465 acaba ikiz olma ihtimali warmı çok merak ediyorum cevap yazarsanız sevinirim


Cevap:

Önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi detaylı bilgi verecektir

******* ******* :

hocam önclikle kolay gelsın benim sorum şu ;3 ay önce bi dış gbelik geçirdim ve ilaçla sonlandırıldı,ilaç uygulamasından bı hafta sonra adet gördüm ve sonra ki ayda farlutalle adet oldum.doktorum korunmayı bırakabılırsın dedı ve bu ay bıraktık,son adet tarihim 12.07 ...2 gundur sıddetlı bel ve kasık ağrısı cektıgım ıcın gıdıp beta hcg baktırdım ama sonuc negatif cıktı (bu arada cyclo-prognova dıye bı ılaç kullanıyorum)hamila kalmayı çok istiyorum 20. gunde bakılan beta hcg kesın doğrumudur ...tekrarlamaya gerek varmıdır...


Cevap:

Gereksiz yere çok erken yaptırmışsınız testi,adetinizde gecikme olmadan yapılan Beta HCG testi gereksiz zaman ve ödediyseniz para kaybından başka bir şey değildir

******* ******* :

benımkı 30,62 kaç haftalık olabılır.teşk


Cevap:

Henüz çok yeni

******* ******* :

Merhaba Hocam. İlişkiden bir hafta sonra beta hcg yaptırdım. Sonuç 12.44 çıktı. Doktor 5'ten büyük olduğu için hamile olabilirsin dedi. 4 gün sonra testi tekrarladım. Sonuç 1.20 çıktı. Bu kez farklı bir doktor 5'ten küçük olduğu için hamilelik yok dedi. Ovülasyon tedavisi gördüm. Ne yapmalı, nasıl düşünmeliyim?


Cevap:

Ben hamilelik olmadığı düşüncesindeyim.20 ve altı Beta HCG değerleri hamilelik olmadığını düşündürür

******* ******* :

adetime 2gün kala beta hcg baktırdım sonuç 125 çıktı sonuç nedir acaba

******* ******* :

merhaba kolay gelsin..benim sorum şu..ben eylül ayında endometrium kistinden açık ameliyat oldum 6 ay süre ile aylık lucin tedavisine devam ettik.mart ayında son iğnemiyaptırdım..adetimin gelmesinin beklerken 10 mayısta kanda beta hcgye bakıldı sonuç.47.5 çıktı.16 mayısta tekrar kan testi yaptırdık ve sonuç şu anda 1584 çıktı.bu nasıl bir gebelik olabilir sizce sağlıklımı böle çabuk yükselmesi normalmidir..merak içindeyim cevablarınızı bekliyorum saygılar...


Cevap:

Beta HCG değerinizdeki yükseklik gebelikle örtüşüyor.Ancak gebeliğin seyri ve sağlıklı olup olmadığı konusunda muayene ve takibinizi yapan doktor görüş bildirmelidir

******* ******* :

merhabalar öncelikle sat 26 mart ve adetlerim çok düzenlidir bugün itibariyle 5 günlük bir gecikme mevcut.4 gün önce yaptırdığım kan testinde beta hcg değeri 26 çıktı hastanenin referans aralıkları ise şöyle 0-3 mIU/ml: negatif 3--150 mIU/ml: 1-2 haf.geb. ayrıca evde yaptığım 3 testte de 2.çizgiyi gördüm pazartesi tekrar kan tahlili yaptırıcam ama bu sonuçlara göre hamilelikten söz edebilir miyiz değer çok düşük gibi.teşekkürler şimdiden cevabınız için

******* ******* :

TSH : 2.047
FSH: 6.53
PROLAKTİN: 15.07
TESTOSTERON: 58.20
adetim tam bir ay geçikti bugun itibari ile bu testin sonucu nedir yardımcı olursanız memnun olacağım

******* ******* :

beta hcg DEĞERİM
<2
BUNU ANLIYAMADIM NEDEMEK OLUYOR YARDIMCI OLURMUSUNUZ.


Cevap:

Hamile değilsiniz anlamına geliyor beta hcg değeriniz

******* ******* :

2864 olan değerim kaç haftalık gebe olduğumu gösterir


Cevap:

Bu konuda herkesin anlaması için yukarıda çok açıklayıcı bir yazı hazırladık.Lütfen yukarıdaki yazıyı dikkatli okuyun,aradığının bilgiyi bulabilirsiniz.

?