Bisiklet Sürmenin Faydaları Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2018/08/28 01:42 • Güncelleme Tarihi : 2023/11/20 13:42 •

Bisiklet sürmek; yürüyüş, yüzme gibi, her yaşa, her kişiye uygun bir spor dalıdır Bisiklet sürmenin sağlığımıza bir çok faydası bulunmaktadır.

Bisiklet Sürmenin Faydaları Nelerdir?

Bisiklet sürmek; yürüyüş, yüzme gibi, her yaşa, her kişiye uygun bir spor dalıdır.Kolay olduğundan, genel olarak herkes tarafından bilinir. Maddi açıdan da uygun olduğundan; herkesin ulaşabileceği bir alettir.Günümüzde birçok parkta sabit bisikletler bulunmaktadır.Ayrıca bisiklet kiralama imkanları da bulunmaktadır.

Bisiklet; zayıflamak, vücut sıkılaştırmak, karınve bacak kaslarını güçlendirmek için eşsiz bir spordur.

Bisiklet 40 dakika kullanıldıktan sonra; endorfin olarak adlandırılan mutluluk hormonunun salgılanmasını sağlar. Bu sayede kişi, psikolojik olarak rahatlar.

Dolaşım sistemini hızlandırarak, organlara daha çok oksijen taşınımı sağlar.

Vücudun alt ve üst kaslarını aynı anda çalıştırarak, orantılı bir zayıflama sağlar.

Bisiklet Sürmenin Sağlığımıza Faydaları:

Bisiklet sürmek,  felç, kalp krizi, bazı kanser türleri, depresyon, diyabet, obezite ve artrit gibi ciddi hastalıklardan korunmanıza yardımcı olabilir. Aynı zamanda bisiklete binmek her yaş için sağlıklı, eğlenceli ve düşük etkili bir egzersiz şeklidir. Mağazalara, parka, okula veya işe giderken bisiklete binerek günlük rutininize kolayca uyum sağlayabilirsiniz.

Formda ve sağlıklı olmak için fiziksel olarak aktif olmanız gerekir. Düzenli fiziksel aktivite obezite, kalp hastalıkları, kanser, akıl hastalıkları, diyabet ve artrit gibi ciddi hastalıklardan korunmanıza yardımcı olabilir. Düzenli olarak bisiklete binmek, hareketsiz yaşam tarzıyla ilişkili sağlık sorunları riskini azaltmanın en iyi yollarından biridir.

Bisiklet sürmek, küçük çocuklardan yaşlı yetişkinlere kadar her yaştan insanın keyif alabileceği sağlıklı, düşük etkili bir egzersizdir. Aynı zamanda eğlenceli, ucuz ve çevre için de faydalıdır.

İşe veya alışverişe gitmek, düzenli egzersizi günlük rutininizle birleştirmenin en verimli yollarından biridir. Tahminen bir milyar insan ulaşım, eğlence ve spor amacıyla her gün bisiklete biniyor.

Bisiklet sürmek yüksek düzeyde fiziksel beceri gerektirmez. Çoğu insan bisiklete binmeyi bilir ve bir kere öğrendikten sonra unutmazsınız. Bisiklet sürmek dayanıklılığı, gücü ve aerobik kondisyonu artırır.

Düzenli bisiklet sürmenin sağlığa faydaları
Bisiklete binmek esas olarak aerobik bir aktivitedir; bu da kalbinizin, kan damarlarınızın ve akciğerlerinizin hepsinin egzersiz yaptığı anlamına gelir. Daha derin nefes alacak, terleyecek ve artan vücut ısısını deneyimleyeceksiniz, bu da genel kondisyon seviyenizi artıracaktır.

Düzenli bisiklet sürmenin sağlığa faydaları: 

Kardiyovasküler kapasitenin artması
Kas gücü ve esneklikte artma
Gelişmiş eklem hareketliliği
Stres seviyelerinin azalması
Gelişmiş duruş ve koordinasyon
İskelet sisteminin güçlenmesi
Vücut yağ seviyelerinde azalma
Kaygı ve depresyonun azalmasını sağlamak

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
e*********** :

Slm 4 hafta 5. Günüm beta hcg 58,02 çıktı. Gebelik var mı


Cevap:

Tahlil.com'un kanda Beta HCG testi sonucunu  merak eden okurları için günün her saatinde gebe olup olmadıklarını öğrenebilecekleri  bir GEBEMATİK uygulaması bulunuyor.

Aşağıdaki bağlantıyı tıklayıp,GEBEMATİK sayfamızı ziyaret edin.  
Beta HCG değerinizi açılacak ilgili sayfaya girin hamilelik  olup olmadığın, hamilelik varsa da  tahmini kaç haftalık hamilelik  olduğunu hemen öğrenebilirsiniz.

?