BİTTER ÇİKOLATA MI ? SÜTLÜ ÇİKOLATA MI?

Yayın Tarihi : 2017/09/15 10:33 • Güncelleme Tarihi : 2017/09/15 10:33 •
Vazgeçemediğimiz lezzet çikolata
BİTTER ÇİKOLATA MI ? SÜTLÜ ÇİKOLATA MI?

Vazgeçemediğimiz lezzet çikolata. Kadınların zor zamanındamutluluk kaynağı yegane besindir. Bu dayanılmaz lezzetler; bitter ve sütlüçikolata. Hangisini yemek daha sağlıklı nasıl etkilere sahip öğrenelim. Gerisisize kalmış zevkleriniz ve tercihleriniz.

Bitterçikolata: Bitter çikolatalarda kakao oranı %70-%90 arasındadır. Bitter çikolatanın 100 gr kalorideğeri ortalama 470 civarıdır.

Kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, çinko ve bakır gibimineraller açısından zengin bir besindir.Kolon kanserini engelleyen kakaopolifenolleri açısından da zengindir.

Araştırmalarda bitter çikolatanın kanser ve kalphastalıklarından korunmada olumlu etkiye sahip olduğu ortaya koymuştur.

Bitter çikolata antioksidan olarak zengindir ve bu durumsayesinde toksik atılımını desteklemektedir. Gevşetici ve rahatlatıcı özelliğivardır. İçerdiği flavenoidler kan pıhtılaşma elemanı olan trombositlerinbirleşmesini engeller ve yumurtalıklarda kan akışını düzenler.Bu durumdagebelik ihtimalini  yükselten  bir etken olarak görülebilir. Tabii ki  tüketim miktarına dikkat etmek gerekmektedir.

Sütlü çikolata: Sütlü çikolata bitter çikolataya göre daha az kakao ve daha çok süt , şekeriçermektedir.Bu yüzden kalori miktarı  daha yüksektir.100 gramda kalori değeri 535 dir.

Şekerinkanserli hücreleri beslediği de bilinmektedir sütlü çikolatalarda şekerbakımından çok zengin besinlerdir.Antioksidan açıdan bitter çikolata kadarzengin değildir. Fakat mutluluk kaynağı olan seratonin salgısı açısından bütünçikolata çeşitleri gibi etkilidir.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?