Burun Açıcı Spreylere Dikkat !

Yayın Tarihi : 2015/07/02 02:49 • Güncelleme Tarihi : 2015/07/02 02:49 •
Basit gibi görünen buruntıkanıklığı aslında birçok hastalığa davetiye çıkarıyor
Burun Açıcı Spreylere Dikkat !

Basit gibi görünen buruntıkanıklığı aslında birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Geceleri uykuproblemlerine, ağızdan nefes alarak horlamaya, konsantrasyon problemlerine yolaçıyor. Bu rahatsızlığı gidermek için başvurulan yöntemlerden en sık yöntemburun spreyi kullanımıdır.

 

Burun açıcı spreylerin normalkullanım süresi 4–5 gündür. Ancak 5 günden fazla kullanıldığında bağımlılıkyaptığı görülmüştür. İlk başlarda etki süresi 6-8 saat iken daha uzun sürelikullanımlarda bu etki azalıyor. Etkinin azalmasıyla birlikte daha sık kullanımgerekiyor ve bu durumda da bağımlılık meydana geliyor.

 

Hasta burun spreyi kullanmayaalışmıştır. Spreyi kullanmadan rahat nefes alamamaya başlar ve evinde, iş yerinde, çantasında,arabasında ilacı bulundurmaya başlar. Herhangi bir hastalık söz konusuolmadığında da kişi burun açıcı spreyi kullanıyorsa bağımlılık olarakdeğerlendirilmelidir.

 

Burun spreyi bağımlılığı tanımlandıktan sonra yapılmasıgereken ilk şey sprey kullanımının bırakılmasıdır. Hastaların bu aşamada tuzlusu ile burun temizlemeleri ya da uzun süre kullanıldığında sorun yaratmayanburun spreyleri kullanmaları önerilir. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?