Cinsel Fetişizm Nedir?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2022/12/08 09:56 •

Cinsel fetiş geniş tanımıyla bir objeye takıntı yoluyla gelişen cinsel uyarıdır. Cinsellikte sıklıkla kullanılan bir terim olan fetişizm hakkında aşağıdaki yazımızda detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Cinsel Fetişizm Nedir?

Cinsel Fetişizm Nedir?

Cinsel fetiş geniş tanımıyla bir objeye takıntı yoluyla gelişen cinsel uyarıdır.Fetişizm kişilerin günlük yaşamını oldukça zorlaştırmakta ve gerçek sıkıntılara neden olmaktadır.Örnek vermek gerekirse bu ruj sürmüş bir kadın modeli de olabilir,saçını yana taramış bir erkek modeli de olabilir.Bu modelleri günlük yaşamda oldukça sık görebiliriz ve fetişist bir insan için uyarılma başlar.Bu o bireyin hayatını oldukça güçleştirir.
Özellikle erkeklerde fetişe ait bir objeyle karşılaştığında hızlı ereksiyon ve hızlı boşalma görülür.Çiftlerde ve evli insanlarda fetişsiz bir sevişme ve ilişki düşünülemez hale gelir. Bu durum ilişkilerde cinsel mutsuzluğa,sonucunda da sevgi azalması ve ayrılığı getirebilir.
Fetişizm, bir kişinin cansız nesnelerle ilişkili cinsel dürtülere sahip olduğu durum olarak adlandırılır.Bu durumdan muzdarip olan  kişi, nesneyi giyerek veya dokunarak cinsel olarak uyarılır.

Örneğin, bir fetişin nesnesi iç çamaşırı, lastik giysi, kadın ayakkabısı veya kadın iç çamaşırı veya iç çamaşırı gibi bir giyim eşyası olabilir. Fetiş, bir partnerle cinsel aktivitenin yerini alabilir veya istekli bir partnerle cinsel aktiviteye entegre edilebilir. Fetiş, cinsel arzunun tek nesnesi haline geldiğinde, genellikle cinsel ilişkilerden kaçınılır.
 

Fetişistler Tedavi Edilmeli midir?

Bazı fetişler kabul edilebilirlik sınırı dışındadır.Eğer kişilerden biri bu olaydan rahatsızlık duyuyorsa,hayatını olumsuz yönde etkiliyorsa,beden yada ruh sağlığına zarar veriyorsa tedavi edilmelidir.Bu kişler  mutlaka bir psikolog ve/veya   terapiste başvurulmalıdır.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?