Cinsel İsteği Arttırmak ve Canlandırmak İçin 5 Öneri

Yayın Tarihi : 2018/07/19 00:28 • Güncelleme Tarihi : 2023/09/08 11:24 •

Cinsel istekleri azalmış çiftlere  veya bireylere, sağlıklı bir cinsellik ve cinsel isteği arttırmak için 5 önemli öneride bulunuluyor.

Cinsel İsteği Arttırmak ve Canlandırmak İçin 5 Öneri

Cinsel istekleri azalmış çiftlere  veya bireylere, sağlıklı bir cinsellik ve cinsel isteği arttırmak için 5 önemli öneride bulunuluyor.

1. Düzenli Egzersiz
Düzenli yapılacak fiziksel egzersizler sağlıklı ve iyi bir cinsel yaşam için gereklidir. Düzenli egzersiz yapan kişilerin vücutlarındaki kan dolaşımı sağlıklı olduğundan, bu genital bölgelerdeki kan dolaşımını da sağlıklı kılmaktadır. Ayrıca vücudun harekete alışık olması, cinsellikten de haz almasını sağlayacaktır.

2. Akşamları Mümkün Olduğunca Az Televizyon Seyredin
Akşamları, eşlerin birbiriyle ilgilenmesi yerine  televizyon izlemesinin aşk hayatına verdiği zararların birden fazla olduğu ortaya çıkmaktadır: Bunlardan bir tanesi ise cinsel isteği azaltmak ve erkeklerde ereksiyon sorunlarına yol açmasıdır. Ekrana maruz kalmak, dikkatin hızlıca dağılması ve kan akışının yavaşlamasına sebep oluyor. Bu durumda cinsel isteksizlik karşımıza çıkıyor.

3. Uygun Zaman Seçilmelidir
Cinsel aktiviteler için zaman yaratmaktan ziyade, en doğru en uygun zamanı seçmek çok önemlidir. Yapılan araştırmalarda kadınların cinsel birleşme için her bakımdan en uygun oldukları zaman dilimi ortaya çıkmıştır. Araştırmalara göre kadınlar adet dönemini takip eden 6. ve 10. günler arasında daha çok istek taşıyorlar.
Ancak kadını cinsel olarak uyarmak da kolaydır. Doğru yaklaşımla cinsel istek uyandırılabilir ve birleşme yaşanabilir. Bu durumda aceleci olmamak ve partner istekleri ön planda tutulmak suretiyle kaliteli cinsel birleşme sağlanacaktır.

4.Uyarıcı Kokular Sürün
Lavanta aromalı losyonları ve yağları deneyin. Hem sizi hem de partnerinizi gevşetecek ve havaya sokacaktır. Yapılan araştırmalarda lavanta kokusunun bazı kişilerde mental stresi azalttığı ve rahatlama hissi yarattığı ortaya çıkmıştır. Buna rağmen, keskin kokulardan bazılar çeşitli kişilerde farklı etkiler yaratabilir. Size en uygun kokuyu kendiniz deneyerek bulmalısınız. Ayrıca partnerinizin sizin üzerinizde sevdiği bir koku da cinsel birleşmeyi daha arzulu ve keyifli hale getirecektir.

5. İletişim Kapılarını Açın
İletişim olanaklarını maksimuma çıkardığınızdan emin olun. Duygu ve düşüncelerinizi eşinizle paylaşmak ve birbirinizin hislerine, fobilerine ve arzularına saygı göstermek ilişkilerinize büyük katkı sağlayacaktır.

Bunun için cinsel arzunun olduğu zamanların seçilmesi doğru değildir. Cinsel arzu varken insan sabırsız olur ve dinlemeye yeterince açık değildir. Dolayısıyla cinsellikle ilgili konular sakin, rahat, geniş zamanlarda konuşulmalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?