Cinsel Organda Sivilce Neden Olur?

Yayın Tarihi : 2017/09/27 12:53 • Güncelleme Tarihi : 2024/03/06 11:30 •

Cinsel organ temizliği her bakımdan önemlidir. Yani hem idrar sonrası ve cinsellik sonrası taharetlenme, hem de kıllardan arındırma anlamında temizlenmekten bahsederiz.

Cinsel Organda Sivilce Neden Olur?

Cinsel organda sivilce oluşmasının nedenlerinin başında kıl kökü iltihabı gelir. Kıl köklerini temizlerken özellikle dikkatli olmak gerekir, hijyen kurallarına çok dikkat etmek gerekir. Bunun dışında cinsel yolla bulaşan hastalıklar da sivilceye benzeyen siğillere neden olabilir. HPV virüsü siğillere neden olur, bu siğiller büyüyebilir ve yayılabilirler. 

Cinsel Organ Temizliği Nasıl Olmalıdır?

Cinsel organ temizliği her bakımdan önemlidir. Yani hem idrar sonrası ve cinsellik sonrası taharetlenme, hem de kıllardan arındırma anlamında temizlenmekten bahsederiz.

Cinsel organ her zaman temiz olmalıdır. Özellikle kadınlarda, sadece deri yüzeyini korumak için değil, vajinayı ve vayina yakınında bulunan idrar torbası ve rahimi de korumak için temiz olması gerekir. Erkeklerde ise, eşinin vajinal sağlığını korumak için çok önemlidir. Çünkü erkek cinsel organı, dış dünya ile sadece deri irtibatındayken, kadınlarda vajina, açık olması ve nemli olması suretiyle bakterilere de yaşam ortamı sunan bir alandır.

Cinsel organ, öncelikle her idrar ve gaita çıkışından sonra yıkanmalıdır. Gaita temizliği yaparken önden arkaya doğru yapılmalı, yani gaitanın ön kısma bulaşması engellenmelidir.

Cinsellik öncesinde ve sonrasında da cinsel organ yıkanmalıdır. Bu, hem hastalık bulaş olasılığını azaltır, hem de hijyenik bir temas sağlar, zaman zaman oluşan kötü kokunun da cinselliğin ambiyansını bozması engellenmiş olur.

Cinsel organ temizliği için kimyasal kullanmaya gerek yoktur. Bol ve temiz su ile temizlik yapmak yeterli bir durumdur.

Cinsel organı bulunduğu kıl dokusundan arındırmakta ise çeşitli tercihler vardır. Kadınlar daha çok kıl kökünden itibaren temizlik yaparken; erkeklerde genelde tercih, kesmek ve yüzeysel temizliktir. Doğru olan, kadında da erkekte de kesmektir aslında, çünkü kıl köklerinden itibaren alındığında deride tahriş ve sarkmalar meydana gelebilir. Zaten bu duruma alternatif olarak lazer epilasyon da gelişmiştir ancak onu da yaptırmakta bazı çekinceler vardır.

Cinsel organ temizliğini ne şekilde yapıyor olursanız olun, bunun bazı tehlikeleri vardır. Mesela; kıl batması ve kıl kökünde meydana gelen tahrişler hemen hepsinde görülür. Bunu engellemek için; cinsel organ temizliği yapacak olan materyalin temiz olmasına dikkat edilmelidir. Eğer kökten çekmek şeklinde bir temizlik yapıyorsanız, vücut sıcaklığı önemlidir. Soğuk bir vücutta deri sıkılaşır ve bu kıl çıkışını zorlaştırır.



 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?