Cinsel Problemlerin Kaynağı; Uyumsuzluk

Yayın Tarihi : 2018/03/14 01:58 • Güncelleme Tarihi : 2018/03/14 01:58 •
Cinsel problemlerde hep birsuçlu aranır
Cinsel Problemlerin Kaynağı; Uyumsuzluk

Cinsel problemlerde hep birsuçlu aranır. Çoğu zaman partnerler birbirlerini suçlarlar oysaki; cinselproblem, kadın ya da erkek kaynaklı değil, çiftlerin birbiriyle olanuyumsuzluklarından meydana gelir.

Bu durumun sebebi de;şüphesiz konuşmadan, karşı tarafın tepkileriyle anlaşılmayı beklemesidir. Unutulmamalıdırki; konuşulmayan her konu, sadece üstü örtülü şekilde bekler asla ortadankaybolmaz. Bu sebeple; çiftler öncelikle ciddi ciddi oturup; cinselliktenbeklentileri neler? Nasıl bir cinsel hayat istiyorlar? Ne sıklıkla ihtiyaçduyup bu ihtiyacı nasıl gidermek istiyorlar? Bunları sakince konuşmalıdırlar. Tabiibunlar çok genel başlıklardır. Kişiler kendilerine göre genişletip,detaylandırabilir.

Sadece partnerin istekleriniöğrenmek yetmez, kendi isteklerinizi de net bir şekilde ifade etmelisiniz. Şayetistekler aynı noktaya çıkmıyorsa iki tarafı da memnun edecek bir orta yolbulunmalıdır. Cinsellik sadece bir görev bir ihtiyaç gibi algılanmaktan çıkıp,eğlenceli hale getirilmelidir. Ancak o halde problemler çözülmüş olur.

Cinsellik konuşmak çoğuinsanın tercihi değildir. Utanmalar, sıkılmalar işi içinden çıkılmaz bir halesokar. Şayet aranızda konuşamıyor, problem yaşıyorsanız muhakkak bir uzmandanyardım almalısınız.

Yapılan son araştırmalara göre,boşanmaların başlıca kaynağı cinsel problemlerdir ve bu problemlerin üzerindekonuşulmamasından geçer. Zaten konuşulduğunda pek çok konunun üstesindengelindiğini görmek, mutluluğu artıracak ve her konunun bu şekilde çözümekavuşacağı aile içi kaynaşmayı ortaya koyacaktır. Hatta çocuklarda bu şekildeöğrenip, daha sağlıklı düşünebilen ve anlaşmayı becerebilen birer toplum üyesiolabileceklerdir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?