Cinsel Yaşamınız Sağlıklı mı?

Yayın Tarihi : 2018/01/30 14:27 • Güncelleme Tarihi : 2024/02/21 12:19 •

Cinsel yaşamınızın sağlıklı olması sadece orgazmla sınırlı değildir. Partnerler arası iletişimin kalitesi de cinsel yaşam sağlığı üzerinde oldukça önemlidir.

Cinsel Yaşamınız Sağlıklı mı?

Cinsel yaşamınızın sağlıklı olması sadece orgazmla sınırlı değildir. Partnerler arası iletişimin kalitesi de cinsel yaşam sağlığı üzerinde oldukça önemlidir. Sağlıklı bir cinsel yaşam için partnerinizle sosyal ve özel alanlarınızı oluşturun. Paylaşın. Düşüncelerinizi paylaşmaktan vazgeçmeyin. Cinsel yaşamınızın çok daha sağlıklı olduğunu göreceksiniz. 

Sağlıklı Cinsellik Nedir?

Evlilik hayatı yaşayan her bireyin; iyi yada kötü, sağlıklı yada sağlıksız, kolay veya zor devam eden bir cinsel hayatı vardır. Ancak olması gereken; cinselliğin bir görev gibi algılanmadığı, partnerin gerçekten zevk aldığı ve düzenli olarak yaşanan cinselliktir.

Sağlıklı Cinsel İlişki Özellikleri Nelerdir?

Cinsellik öncelikle somut olarak sağlıklı bir durumdur. Cinsellik sırasında insana gelen heyecan ve adrenalin hormonu; kalbin atım hızını yükseltir. Bu hız, devamında metabolizmanın hızlanmasını sağlar. Ayrıca fiziksel olarak da hareketli olmak; vücudun tempolu çalışmasını da sağlar sanki o gün spor yapmışsınız gibi yağ yakımı gerçekleşir.

Sağlıklı cinsel ilişki ise daha soyut bir kavramdır. Burada bahsedilen şey; kişilerin tatmin olması, kendini suçlu değil iyi hissetmesi, düzenli olarak karşılıklı birbirini arzulamak ve cinselliğe istek duymaktır.

Sağlıklı cinsel ilişkide ortaya çıkan en önemli özellik, çiftlerin birbirleriyle konuşuyor olmasıdır. Konuşmanın üslubu ise dikkat edilmesi gereken husustur. Konuşan çiftler, sorunlarını çok daha kolay çözerler ve birbirlerinden beklentilerinin farkında olurlar. Tabi burada eleştiriye açık olmak çok önemlidir.

Eleştirilen kişi; eleştirildiği noktayı iyi anlamalı ve çözüm yolunu da tartışmalıdır. Ortak bir karar verilmeli ve buna sadık kalınarak hareket edilmelidir.

Eleştiren kişi; yapıcı olmalı, sakin ve yavaş bir ses tonu kullanmalı ve kesinlikle suçlayıcı ifade kullanmamalıdır. Sunulan çözüm önerilerine açık olmalı ve bunları tartışırken sadece kendi isteklerini ön plana almamalı, partnerinin de istek ve önerilerini dikkate almalıdır.

Sağlıklı cinsel ilişki özel olmalıdır. Yani iki kişi haricinde bu mevzu kimseyi ilgilendirmediğine göre; konuşulanlar, yaşananlar sadece bu iki kişi arasında kalmalı ve asla başkası duymamalıdır. Bu hem mahremiyete, hem de sizin şahsi yaşamınıza bir saldırıdır.

Bu kurallara uyulduğunda problemler oluşmadan ortadan kalkacak ve hayat boyu sağlıklı bir birliktelik ortaya çıkacaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?