Cinsellik Eğitimi İlk Önce Aile İçinde Başlamalı

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Cinsellik konusunda bilgi sahibi olmayan çocuklara ilk cinsel bilgilerin anne ve babaları tarafından verilmesi ilerki süreçlerde çocukların cinsel gelişimi üzerinde olumlu etki sağlayacaktır
Cinsellik Eğitimi İlk Önce Aile İçinde Başlamalı

Cinsellik konusunda bilgi sahibi olmayan çocuklara ilk cinsel bilgilerin anne ve babaları tarafından verilmesi ilerki süreçlerde çocukların cinsel gelişimi üzerinde olumlu etki sağlayacaktır.
Özellikle ebeveynlerin çocukların cinsellik yönünden bir kimlik sahibi olmalarında önemli bir payı bulunmaktadır.
Cinsellikle ilgi olarak anne babalarına soru sorup bilgi sahibi olmak isteyen çocukların sorularına cevap alamaması ve belki de tepki görmeleri cinsel kimlik kazanmalarında olumsuz etki yaratacaktır.
Anne ve babalar çocuklarına temel cinsel bilgileri öğrenmelerinde bir şekilde katkıda bulunmalıdır. Çocukların cinsiyetlerinin bilincinde olmaları ve kız veya erkek olduklarının farkına varmaları için kuşkusuz bedenleri hakkında da bilgi sahibi olması gerekmektedir.
Özellikle bu süreçte çocuğun, cinsiyetler arasındaki vücut farklılıkları ve yetişkinler ile çocuğun vücudu arasındaki ayırımdan  haberdar olmasının sağlanmasında anne ve babaya büyük görev düşmektedir. 

Bu yaşlardaki çocuklar, okul çağına gelinceye kadar hatta ilkokul dönemlerinde  doğal olarak ben nasıl dünyaya geldim gibi soruları anne ve babalarına sorarlar.
Bu soruyu cevaplarken cinsel ilişkinin detayı hakkında bilgi vermek yerine “Annenin karnında bulunan yumurta ile babanın hücresi birleşir ve anne karnında büyür ve çocuk dünyaya gelir'' tarzında cevap vermek uygun olacaktır.


Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
u*********** :

Bu dediklerinize katılıyorum 17 yaşındayım fazla utangaç olduğum için cinsel konularda konuşamadım daha doğru düzgün mastürbasyon yapmayı bile bilmiyorum. Yapsam bile meni falan gelmiyor. Endişelenmeye başladım kısırmıyım diye ama iç çamaşırımda bazen seffaf veya beyazımsı salgılar oluyor sizce nedir?


Cevap:

Anlattıklarından kısır olup olmadığın konusunda hiç bir fikir sahibi olunmaz.Prostat salgısı olabilir belirtiğin şeyler bunlar da olağandır merak etme.Bir üroloji uzmanına da danışabilirsin

?