Çocuk Obezitesine Sebep Olan Davranışlar Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2017/06/23 00:43 •
Obezite; kişisellikten çıkıp, sosyalliğe doğru giden bir sağlık sorunudur
Çocuk Obezitesine Sebep Olan Davranışlar Nelerdir?

Obezite; kişisellikten çıkıp, sosyalliğe doğru giden bir sağlık sorunudur. Kişinin boy ve kilo endeksinin uyumsuz olması sonucunda; aşırı kilolu olması, günlük işlerini yapamaması, hayat kalitesinin düşmesidir.

Geçmişten günümüze yansıyan şişman çocuk sağlıklıdır mantığının cezasını şimdinin çocukları çekmektedir. Çocuklara zorla yemekler yedirilmesi. Ağladıklarında susturmak için ellerine şeker, çikolata tutuşturulması; çocuk obezitesinde ailelerin durumunu ortaya koymaktadır.

Çocuk obezitesinde yapılan araştırmalara göre; 12 yaşın üzerindeki çocukların %72’si hareketsiz yaşıyor. Aman çocuğum yorulmasın mantığıyla aileler çocuğu yerinden kaldırmayıp, hareketsizliğe maruz bırakıyor.

Her 4 çocuktan sadece 1’inin spor salonuna gittiği de gözden kaçmamıştır. Çocuklar tatilleri evlerinde, hareketsiz şekilde geçirmektedir.

Çocukların %56’sı şeker ve çikolatayı sık tüketirken, %60’ı cips tüketiyor.

Evlerde bilgisayar bulunma oranı ise; %52. Çocuklar dışarıda aktif bir şekilde vakit geçirmek yerine, bilgisayar başında oyun oynamayı tercih ediyor.

Kısa mesafedeki okullara gitmek için vesait seçilmesi de çocukları hareketsizliğe mahkum bırakıyor. Çocukların %70’i yürüyerek, %20’si servisle, %10’u arabayla okula gidiyor.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?