Çocuklarda Uyku Problemi Neden Olur?

Yayın Tarihi : 2016/03/05 13:25 • Güncelleme Tarihi : 2016/03/05 13:25 •
Bebeklik ve çocukluk dönemlerinde en sık rastlanansorunlardan biri de uyku düzensizlikleridir
Çocuklarda Uyku Problemi Neden Olur?

Bebeklik ve çocukluk dönemlerinde en sık rastlanansorunlardan biri de uyku düzensizlikleridir. Ayrıca uykuya dalmada güçlük ya dauyuyamama, geceleri sık sık uyanma, kabuslar, uykuda konuşma, uyurgezerlikyaşanan diğer uyku problemleridir.

 

Depresyon, kaygılar, korkular, fiziksel koşullar,yetersiz ya da problemli beslenme, uyku ortamının veya saatlerinin sıkdeğişmesi, anne ve babanın tutumu, ateşli hastalıklar, kalp ve solunum hastalıklarıuyku problemlerine neden olabilecek durumlardır.

Uyku probleminidüzene sokmak için biyolojik saat önemlidir. Her akşam aynı rutini uygulamakgerekir. Uyku saatine yakın oynanan hareketli oyunlar da çocuğunuykusunu kaçırabileceğinden yatma saatinden 1 saat önce yavaşlamak, oturaraksakin yapacağı aktiviteler iyi gelecektir. Yatmadan önce içeceği bir bardakılık süt uykuya dalmasını kolaylaştıracaktır. Eğer çocuğunuz siz yanınızdaykendaha rahat uykuya dalıyorsa yanına uzanmaktan kaçınmayın. Çocuğunuzun çarşafındakidesenler de çocuğun ilgisini çekecek ve bir an önce yatağa gitmesini isteyecekcinsten olmalıdır. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?