Çorbada Baharat Kullanmak Zayıflatıyor

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2023/12/31 10:28 •

İdeal kiloya ulaşmak ve korumak; sağlıklı beslenme ve spor alışkanlıkların ürünüdür.

Çorbada Baharat Kullanmak Zayıflatıyor

İdeal kiloya ulaşmak ve korumak; sağlıklı beslenme ve spor alışkanlıkların ürünüdür. Bu sebeple kazanacağınız doğru alışkanlıklar sizi, hayat boyu kilo sorunuyla karşılaştırmayacaktır.

Çorbayı kırmızı biberle yemek de bu alışkanlıklardan biridir. Yapılan araştırmaya göre; çorbaya konulan kırmızı biber neticesinde, sonraki öğün 60 kalori daha az yeniyor. 

Kırmızı Biber Neden Zayıflatıyor?

Spor yapmak neden zayıflatır? Çünkü yağların yakılması için kinetik enerji yani hareket enerjisine ihtiyaç vardır. Bu hareket enerjisi, insanın vücudundaki yağları harekete geçirir ve yakar. Bu yanma esnasında, yağlar ısı ve enerjiye dönüşür. Dönüşen enerji, hem sporun devamlılığını sağlar, hem de spordan sonra dahi metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına devam eder. Dönüşen ısı da; ter olarak vücuttan atılır ve vücut ısısını devamlı olarak yükseltir.

Acı yediğinizde de; vücutta müthiş bir sıcaklık ortaya çıkar. Bu sıcaklık metabolizmayı hızlandırır. Hızlanan metabolizma, sizde enerji açığa çıkarır ve bu enerjiyle yağ yakımı hızlanır. Ayrıca acı, müthiş bir duyu uyarılmasıdır. Hatta acı yemeyi abarttığınızda adeta kafanızdan ateş çıkar gibi hissetmenizin sebebi, pek çok nöron yani beyin hücresinin aynı anda çarpışmasından kaynaklıdır. İşte kırmızı biberin zayıflatması buradan gelir.

Ancak kırmızı biber sadece zayıflatması için değil, sağlıklı olması açısından da tercih edilir. Yoksa zaten kırmızı biber zayıflatıyor değil, acı yzayıflatıyor olurdur başlık. Kırımızı biber; müthiş bir antioksidandır. Bu içeriği sayesinde bağışıklığı güçlendirir ve soğuk algınlığı, influenza, üst solunum yolu hastalıklarından korur. Hatta yapılan araştırmalar kanserden dahi koruduğunu gözler önüne sermektedir.

Ancak her üründe olduğu gibi, kırmızı biberin de fazla tüketilmesi zararlıdır. Özellikle mide ve bağırsak rahatsızlığı yaşıyorsanız yada acı yemeye çok da alışık bir bünyeniz yoksa bu sizi rahatsız edebilir.

Bir diğer önemli husus da; yediğiniz şeyin kırmızı biber olduğundan emin olmalısınız. Maalesef insanların tüketmeye bu kadar düşkün olduğu zamanda yediğimiz şey, her zaman yemeyi istediğimiz şey olmayabilir. Gıda sahteciliğinde özellikle toz baharatlarda kırmızı biberle yapılan oynamalar gözler önüne serilmektedir. Bu sebeple doğal kırmızı biber tüketmeye dikkat edilmelidir, hatta kırmızı biberle yapılan salçalarda da bu husus oldukça önemlidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?