Deflorasyon Nedir?

Yayın Tarihi : 2016/11/14 12:09 • Güncelleme Tarihi : 2023/12/20 09:37 •

Deflorasyon, kadınların vajina iç bölgesinde bulunan hymen yapısının deformasyonu anlamına gelir.

Deflorasyon Nedir?

Deflorasyon, kadınların vajina iç bölgesinde bulunan hymen yapısının deformasyonu anlamına gelir. Bu durum cinsel birliktelik sebebiyle yaşanabileceği gibi o bölgeye gelen ani darbe veya müdahale sonucu da görülebilir.

Hymen Bölgesi Nedir?

Hymen; kızlık zarı olarak ifade edilen, vajina girişinden yaklaşık 8 cm içeride olan perdedir. Hiç cinsel birliktelik yaşamayan bir insanda bu perde, zarar görmemiş ve fiziksel değişime uğramamış şekilde bulunurken; ilk cinsel birliktelikle birlikte kalıcı olarak bu perde yırtılır. Jinekolojik muayene ile bunun teşhisi konur.

Hymen zarının dışarıdan yani vajinaya bilerek ve çıplak temas ettirilmeyen unsurların bu zarı yırtma ihtimali imkansız denilecek kadar zor bir durumdur.

Ancak yaşanan büyük kasık darbeleri neticesinde belki bir miktar hasar alabilir ki aslında bu bile çok zor bir ihtimaldir. Çünkü o bölge; kasık kemikleriyle korunan bir bölgedir. Dolayısıyla darbelere bağlı deflorasyon durumu aslında çok az görülen, ancak kişileri psikolojik olarak rahatsız eden bir durumdur.

Deflorasyonun genel olarak sebebi; cinselliği merak eden ancak şartlar gereği henüz cinsel birliktelik yaşamayan insanların basitçe cinsellik yaşamaya çalışma çabasından kaynaklıdır. Yani partneriyle henüz evlenmemiş kişilerin tam pen*si vajinaya sokmadan ancak küçük temaslarda bulunan kişilerde rastlanır. Ya da cinselliği yeni öğrenen ve merak eden gençlerde daha çok görülmekle birlikte, bir nesneyi vajinaya temas ettirme girişimleri neticesinde meydana gelebilmektedir.

Deflorasyondan Korunma Yolları Nelerdir?

Deflorasyon; kelime olarak herhangi bir yerin normal florasını bozarak, normal olmayan hale getirilmesi anlamını taşır. Vajinal deflorasyon da aynı şekilde vajina florasının normal olmayan şekle getirilmesi demektir.

Deflorasyondan korunmak için öncelikle kişilerin kendini koruma ve özel bölge anlayışının gelişmesi gerekir. Evlilikte meydana gelen hymen zarı yırtılması deflorasyon değildir. Ancak evlilik öncesi bu bölgenin zarar görmesi deflorasyondur.

Kişiler vajinal bölgesinin gizli kalan iç bölümüne kesinlikle nesnelerle müdahale etmemelidir. Hatta bu, kişinin kullandığı kozmatik ürünlerle dahi önem arz eder.

Bir de evliliğe dönüşmeyen ve bunun garantisi olmayan birliktelikler için kendi kimliğinden vazgeçmemeli ve vücudunun bu değişime uğramasına Müsaade edilmemelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?