Diş Doktoruna Ne Zaman Gidilmeli?

Yayın Tarihi : 2017/07/11 13:26 • Güncelleme Tarihi : 2022/03/15 02:12 •

Dişlerin sağlıklı olması vücut sağlığının olmazsa olmazlarındandır

Diş Doktoruna Ne Zaman Gidilmeli?

Dişlerin sağlıklı olması vücut sağlığının olmazsa olmazlarındandır. Genellikle ihmal edilen dişler da hastalanmadan kontrol edilmelidir. Çünkü hastalanan ve çürüyen dişlerin tedavisi oldukça zordur. Diş kontrolü her altı ayda bir olmalıdır. Eğer diş eti sorunu yaşıyorsanız bu kontrol süreleri kısalabilir. Ayrıca her gün öğün sonrası doğru fırçalama ve sağlıklı beslenme de diş sağlığı için oldukça önemlidir.

Süt Dişleri Zaten Dökülür. Bakıma İhtiyacı Var mı?

Diş fırçalama işlemi çocukluktan itibaren başlar. Çocukken ve bebekken küçük olan dişler yani süt dişleri, yaklaşık 7 yaşında düşer ve yerine büyüyen çene yapısına uyumlu yeni dişler çıkar. Ancak bu, süt dişlerin bakıma ihtiyacı olmadığı anlamına gelmez. Süt dişler mevcut damak yapısından çıkar. Damak ve diş eti sağlıklı olduğu ölçüde yeni dişler de sağlıklı ve güzel görünümlü olur. 

Ayrıca çocuk yaşta kazanılmayan diş bakım alışkanlığı, malesef ileri yaşlarda sağlanamıyor. Yani henüz bebek yaşında iken, dişler çıkar çıkmaz diş temizliği önemsenmeli ve üzerine düşülmelidir. İlk zamanlar pamuk bir bezle temizlenen dişler, bebek motor becerileri kazandığında diş fırçası tutma kulllanma ve düzenli olarak maruz kalma işi önemsenmeli ve yardımcı olunarak çocukta bu unsurlar sağlanmalıdır. 

Haliyle hekim kontrolü de, çocukta ilk dişlerle birlikte yapılmalıdır. 3 yaşında çocuğu mutlaka diş doktoru kontrolünden geçirmeli ve sağlık durumu değerlendirilmelidir. Bundan sonra da doktorun önerisi dahilinde diş bakımı ve kontrollleri önemsenmeli ve belli zamanlarda mutlaka tekrar edilmelidir. 

Ayrıca hem çocukta, hem yetişkinde beslenmeye özen gösterilmelidir. Kalsiyumca zengin beslenmek, asitli ve şekerli tüketmemek, aşırı sıcak ve soğuk beslenmekten kaçınmak, yaşam şekli haline getirilmesi, diş bakımı açısından oldukça önemlidir.

Bu zamana kadar böyle alışkanlıklarınız yoksa, hiç bir şey için geç değil. Doğru alışkanlık ve düzenli diş hekimi kontrolleri her zaman önemlidir. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?