Diyet Yapmak Önce Akılda Başlar

Yayın Tarihi : 2016/05/19 08:27 • Güncelleme Tarihi : 2021/08/05 00:45 •

Pek çok alışkanlığın sonlandırılması gibi sağlıklı diyetin de işe yaraması psikolojik olarak istemeyle alakalıdır. Unutmayın diyet öncelikle akılda başlar.

Diyet Yapmak Önce Akılda Başlar

Fazla kilolarla mücadele hemen herkesin hayatının bir döneminde yaşadığı bir sorundur. Aşırı kilolarla başa çıkmanın önemli iki unsuru vardır. Bunlardan birisi düzeli egzersizdir. Bir diğeri ise bireye uygun diyettir. Bu iki unsuru yerine getirebilmek için kişi psikolojik olarak istekli olmalıdır. Pek çok alışkanlığın sonlandırılması gibi sağlıklı diyetin de işe yaraması psikolojik olarak istemeyle alakalıdır. Unutmayın diyet öncelikle akılda başlar.

Zihin ve Diyet

Beyin, öyle akıllı bir mekanizmadır ki; neyi, nasıl anlamlandırdığınız, beyinin vereceği tepkiyi belirler. Bu sebeple diyeti, beyine doğru algılatmak gerekir. 

Eğer aniden bir diyete başlar ve ani bir besin kesme durumu başlarsa, beyin bunu bir kıtlık tehdidi olarak algılarlar. Bu durumda beyin, var olan yağlarını koruma altına alır. Koruma altında olan yağlar erimez ve açlık, kilo veremeden bir eziyete dönüşür. 

Bu sebeple diyetlere aşırı anlam yüklenmemeli, bir dönem olarak yapılmamalı, bunun yerine bir hayat felsefesi haline getirilmelidir. Yani amaç çok kilo vermek değil sağlıklı beslenmek olmalıdır. 

Ayrıca, beslenme stilinizde bir değişiklik yapacaksanız bunda kararlı olmalısınız. Çünkü var olan beslenme alışkanlığını değiştirmek oldukça zordur ve verdiğiniz tavizler, diyetinizin etkisiz kalmasına sebep olacaktır. 

Diyet ve Spor

Diyet, ancak sporla birleşirse zayıflamaya sebep olur. Ancak mesele sadece tartı üzerinde zayıflamak değildir. Zayıfladığınızda giden yağ dokuları, deri altının boş kalmasına sebep olur ve sarkmalar meydana gelir. Ancak sporla birlikte zayıfladığınızda bu durumla karşılaşmazsınız. Çünkü spor sayesinde deri toparlanır, sıkılaşır ve düzgün bir görüntü ortaya koyar. 

Sporla birleşmeyen diyet, çoğunlukla su kaybı olarak meydana gelir. Bu durumda kişi zayıfladığını düşünür ancak, sağlıklı beslenmeyi de hayatına orturtmamışsa, en kısa zamanda yeniden eski kilosuna döner. Bu da istenilen bir zayıflama yöntemi değildir. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?