Diyetisyen Erinç Atay, York Test İle İlgili Sorularınızı Cevaplandırıyor

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2024/01/03 11:02 •
York Test Türkiye diyetisyeni Erinç Atay'a York Test ile ilgili merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.
Diyetisyen Erinç Atay, York Test İle İlgili Sorularınızı Cevaplandırıyor

York Test Türkiye diyetisyeni Erinç Atay'a York Test ile ilgili merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.
Soru sormak için tek yapmanız gereken Erinç Atay'ın yazılarının altında veya aşağıda bulunan Yorum Yap bölümüne sorunuzu sormanız.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
******* ******* :

1.78 boyunda 79 kiloyum biraz göbekliyim gerçi bunu eritmek için mutlaka bilginizden tecrübenizden faydalanmayı isterim sevgili doktorum..

******* ******* :

Günde 2 öğün yemek yemek sizin kilo vermenizi sağlamak yerine kilo almanıza neden olur. Bunun yerine 2 – 2,5 saatte bir yani 6 öğün beslenmeniz kilo vermenizi sağlayacaktır. Böylelikle metabolizmayı etkileyen sindirim sistemi hareketlerinin yavaşlamasını engellemiş olur, metabolizmanızı hızlandırırsınız. Günde 3 fincanı geçmemek kaydıyla ara öğünlerinizde yeşil çay tüketmeniz de size yardımcı olacaktır. Bu konuda profesyonel bir yardım alarak daha sağlıklı kilo vermenizi öneririm.


bu bilgileriniz için teşekkür ederim dyt. erinç hanım çalıştığınız bi yer varmı sizinle nasıl irtibata geçebilirim..

******* ******* :

merhaba
ben 20 yaşında 1.62 boyunda 90 kiloyum.diyetisyen kontrolünde 1.5 aydır zayıflamaya çalışıyorum.doktorumun önerdiği diyetin dışına çıkmadığım üstelik sporumu da yaptığım halde kilo veremiyorum, hatta en son 400 gr almışım.tahlil sonuçlarımda hgb, hct ve eos değerlerim biraz düşük, diğerleri normal değerde.acaba herhangi başka bir sağlık sorunum olabilir mi, başka tahliller yaptırmam gerekir mi? endokrinoloji uzmanlarına da danışmalı mıyım?
teşekkür ederim.

******* ******* :

Merhabalar Ben 16 Yaşında 1.80 Boyunda 92 Kiloyum Sizce Zayıflamam Lazımmı Yada Aynı Kiloda Kalmalımıyım Ve Çok AŞırı Bir Karnım yok Cevaplarsınız Çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ediyorum. iyi günler

******* ******* :

Merhaba Doktor hanım ben hepatit c hastasıyım. 27 yaşındayım ve doğumda ebey bi kilo altım. Şuanda 1.74 boy ve 85 kiloyum bana bi diyet verirmisiniz...


Cevap:

Öncelikle genel olarak tahlillerinizin yapılması gerekiyor.Hormonal bir bozukluğunuz olup olmadığı,kolesterol değerleri gibi .tAHLİL SONUÇLARINIZA GÖRE DİYET BPROGRAMI ALMANIZ DAHA DOĞRU OLACAK

******* ******* :

merhaba
benim sorunum tabiki var ama ben özellikle ve öncelikle 28 temmuz 2004 doğumlu kızım hakkında sormak istiyorum. kızım 7,5 aylık ve 3,5 kilo doğdu. şu anda da kilosu 41 boyu 1.25. benim sorum şu: kızımın boyu iyi ama kilosu yaşına göre çok fazla diye düşünüyorum.ve bütün kilosuda neredeyse göbek kısmında toplanmış durumda. şimdiden gögüsleri büyüdü. hormon testine ihtiyacı varmı. varsa ne şekilde ve nerede yaptırabilirim. yardımcı olursanız sevinirim iyi günler teşekkürler.


Cevap:

Kilosu fazla görülüyor kızınızın.Ortalama olarak 115 cm boyunda ve 30 lu kilolarda olmalı.Bir çocuk endokrin uzmanına başvurmanızı öneririm

******* ******* :

merhabalar ben 19 yaşında 46 kilo 1,68 boyundayım ve kilo alamıyorum kan değerlerimin normal seviyede çıktı yani kilo almamam için hiç bir problemimin olmadığı söylendi ayrıca vücudumda östrojen eksik ve bundan dolayı ilaç kullanıyorum acaba bunla alakalı olabilirmi zayıf olmam ve ne tavsiye edersiniz teşekkürler.


Cevap:

östorjen değerinizi belirtebilir misiniz

******* ******* :

merhaba doktor hanım;
kolestrol değerim 200 sınırda çıktı bu durumda bana ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz. boy 1,65cm kilo 94 yaş 37
şimdiden teşekkürler

******* ******* :

Erinç Hanım 18 ya$ında 75 kiLoyum regl dönemimden sonra sürekli kilo almaya başladım.Ne yaptıysam fayda etmedi hala kilo almaktayım gerekli gereksiz bir sürü şey denedim sonra çok yakın bir doktor abime anlattım kendiside muzdarip fazla kilolarından kendisinin de kullandığı bir ilaç yazdı C......E çiğneme tableti.spor yapmam gerektiğini de ekledi.Yalnız bu ilacı kullanıp tekrar almadıqım takdirde bana ve kilolorımla ilgili bi yan etki yapar mı?


Cevap:

Merhaba Gül Hanım,
Dengeli beslenme ve egzersiz ile kilonuzu düzenleyebilirsiniz.
Yaşınız kilo vermenizde size avantaj sağlayacaktır. Zayıflama tabletleri her ne kadar bitkisel içerikli olarak piyasaya sürülmüş olsa da içeriğinde mutlaka kimyasallar da bulundurmakta. Bu nedenle bu tür tabletleri kullanmamalısınız.
Kilo vermenin en sağlıklı ve kalıcı hali düzenli beslenme programına girmektir.
İyi Günler Dilerim.

******* ******* :

iyi günler ben 26 yaşında 70 kiloyım
ve guatr amelıyatı oldum geçen yıl ve ilaç alıyrm amelyattan sonra kalsıyumum düştü ve kalsıyum ilacıda kulanıyrm bir türkü kılo veremyrm ne yapmalıyım lütefn yardımcı olurmusunz acaba içtiğim ilaçlar kılo vermemi engeliyormu kullandığım troid ilacı Euthyrox bu ilaç akilo vermemi engeliyormu yardımcı olsanız sevinirim şimdiden teşekkürler....


Cevap:

Merhaba,
Tiroid probleminden dolayı kilo kaybında sorunlar yaşanabilir. Bu nedenle beslenmenizi düzenlemelisiniz. Kullandığınız ilaçlar kilo verememenizle ilgili olmadığı düşüncesindeyim.
iyi günler...

******* ******* :

mrb ben 17 yaşındayım 1 yıldır hastaneye sürekli gidiyorum ve yemek yemememe rağmen sürekli kilo alıyorum. en faazla 2 öğün yiyorum ama halen kilo veremedim zaten düzenli yemek yesem de bi işe yaramıo. yarrdımcı olursanız sevinirim.


Cevap:

Merhaba,
Günde 2 öğün yemek yemek sizin kilo vermenizi sağlamak yerine kilo almanıza neden olur. Bunun yerine 2 - 2,5 saatte bir yani 6 öğün beslenmeniz kilo vermenizi sağlayacaktır. Böylelikle metabolizmayı etkileyen sindirim sistemi hareketlerinin yavaşlamasını engellemiş olur, metabolizmanızı hızlandırırsınız. Günde 3 fincanı geçmemek kaydıyla ara öğünlerinizde yeşil çay tüketmeniz de size yardımcı olacaktır. Bu konuda profesyonel bir yardım alarak daha sağlıklı kilo vermenizi öneririm.

******* ******* :

iştahımı kapatamıyorum acilen diyet yapmam lazım lütfen yardımcı olun 33 yaş 84 1.55


Cevap:

biz sizlere diyet progmamı öneren bir site değiliz yardımcı olamayız

?