Doğum Kilolarından Önce Psikolojik Olarak Kurtulun

Yayın Tarihi : 2018/03/23 01:29 • Güncelleme Tarihi : 2018/03/23 01:29 •
Hamileliğin ilk aylarındanitibaren anne adayları doğum sonrası kilolarını düşünmeye başlar
Doğum Kilolarından Önce Psikolojik Olarak Kurtulun

Hamileliğin ilk aylarındanitibaren anne adayları doğum sonrası kilolarını düşünmeye başlar. Tabii ki bukadar erken düşünmek sayesinde daha dikkatli beslenen anne adayları her zamankiloları verirken de daha avantajlıdır.

Doğumdan sonra kilo verirkenen önemli unsur, dengeli beslenmektedir. Çünkü; anne aynı zamanda bebeğinibeslemek ve kendi sağlığını da riske atmamalıdır. Çocuğuyla verimli vakitgeçirebilmek için gücünü de kaybetmemelidir anne. Ayrıca lohusalık dönemi deçok önemlidir bu aşamada. Bu yüzden anne adayı başta mutlu ve sağlıklı,sonrasında çocuğu ve kendisi için yeterli olmalı, daha sonrasında güzelliğinedikkat etmelidir.

Kilo vermeye başlamadan önceanne adayları psikolojik olarak rahat ve mutlu olmalıdır. Öncelikle şükretmesigereken durumların farkına varmalı ve bunları sık sık kendine hatırlatmalıdır. Bundansonra ancak vücudunun hangi bölgelerinden rahatsız olduğunu ortaya koymalı vebununla ilgili nasıl tedbirler alacağını belirlemelidir.

Diyetten hemen sonuç beklemekyanlıştır. Çünkü doğumdan sonra bebeğin ve annenin sağlıklı beslenmesi çokönemlidir. Bu sebeple karar verilen yolda emin adımlarla, sabırlailerlemelidir.

Diyette bir süre geçirdiktensonra kıyafetler yenilenmeli ve artık hamilelikte giyilemeyen kıyafetleregeçilmelidir. Bu sayede vücuttaki değişim fark edilmekle beraber, daha darkıyafetlere girmek için zayıflama çabaları da devam edecek ve ihtiyaç olandürtü elde edilmiş olacaktır.

Doğumla birlikte zaten bellibir kilodan kurtulmuş olacaksınız. Yani fazla kilolarınızla canınızı sıkmakyerine, hem ne kadar güzel bir bebeğe sahip olduğunuzu düşünüp, hem verdiğinizkilolarla motive olabilirsiniz. Kısacası olumsuz düşüncelerden kurtulup gelecekgüzel günlerinizi düşünün.

Günün belli saatlerindeözellikle güneşin sağlık verdiği, arabaların az, sokakların tenha olduğu vakitlerdeuzun yürüyüşler yapın bu sayede hem kendinizi dinlemiş hem de vücudunuzuhavalandırmış olursunuz. Aynı zamanda kilo vermek için de işin en önemlikısmını atlatırsınız.

Su içmek, maddi olduğu kadarmanevi hastalıklara da şifadır. Su tükettiğinizde; sütünüz artar, vücudunuzdaha dinç ve sağlıklı olmakla birlikte, daha kolay kilo vermenizi de sağlar. Ağrılarıda azalttığını düşündüğümüzde su, psikolojinin iyiliği için her şartı sağlamışolur.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?