Doğum Sonrası Forma Nasıl Girilir ?

Yayın Tarihi : 2017/02/22 21:34 • Güncelleme Tarihi : 2017/02/22 21:34 •
Hamileliksürecinde alınan kilolar bebeğimiz dünyaya geldiğinden itibaren bizleri rahatsızetmeye başlar
Doğum Sonrası Forma Nasıl Girilir ?


Hamileliksürecinde alınan kilolar bebeğimiz dünyaya geldiğinden itibaren bizleri rahatsızetmeye başlar. Üstelik doğumdan hemen sonra diyet yapmak mümkün de değildir.Annenin görevi artık bebeğini en az altı ay boyunca emzirmektir. Buda demekoluyor ki anne beslenmesine çok dikkat etmesi gerekir. Bebeğin iyi beslenmesigöz önüne alındığında annenin çok fazla diyet yapması önerilmemektedir. Ama sağlıklıve formda görünebileceği birkaç püf noktası da vardır. Yeni doğum yapmışannelerimize vereceğimiz püf noktalar şu şekilde olabilir;


Hemsütünüzü artıran hem de yağlarınızı yakmanıza yardımcı olan ve son derece kolaytüketebilecek bir önerimiz var. Su içmek. Sütünüzün çok olması günlükaldığınız sıvı miktarına bağlı olacağından su tüketiminizi 3 litreye kadarçıkarın. Tatlı yemek sütünüzü artırmaz. Bu görüş ne yazık ki yanlış birbilgidir. Kompostolar süt yapıcı içecekler arasında yer alır ancak yine defazlaca şeker tüketimi gerektiren bu içecekler yerine su, süt, ayran ve tazesıkılmış meyve suları tercih edilmesi gerekir.


 Düzenlibeslenmek emzirme döneminde de önemlidir. Hem yeterli süt miktarına ulaşmak hemde formda kalmak için tüm besin grupları düzenli ve dengeli bir şekildetüketilmesi gerekmektedir.


Izgara,haşlama gibi hafif yiyeceklerin tüketilmesi yağlanmanızı ve dolayısıyla kiloalmanızı engelleyecektir.


Çiğsebze ve meyveler, salatalar hem sizi tok tutacak hem de sıvı içerikleri fazlaolduğundan dolayı sütünüzü arttıracaktır.


Tamtahıllı ekmek tüketimi sizi tok tutacaktır. Bundan  dolayı hem fazla ekmek tüketiminizi engellemişhem de daha az kalori almanızı sağlamış olacaktır


 Aşağıdaki hareketleri her gün giderek artansayıda tekrarlarsanız bedeniniz belirli bir forma sokacaktır. Yeterinceistirahat ettikten ve bedeniniz gerekli güce eriştikten sonra daha öncerahatlıkla yapamadığınız beden hareketlerini yeniden deneyebilirsiniz.


İlkgünlerde: Her saat başı ayak bileğini öne ve arkaya doğru bükerek kandolaşımınızı kolaylaştırın. Dizleriniz bükük halde sırtüstü yere yatarak nefesalırken bütün gücünüzle karnınızı içeri çekin ve 10'a kadar sayın, rahatlayınve tekrar yapın.
İlk haftanın sonunda sırtüstü uzanın, dizlerinizi bükün ve ayak tabanlarınızıyere basın. İdrara tutar gibi kaslarınızı sıkın ve içinize doğru çekin. Bu haldekalın ve 10'a kadar sayın, rahatlayın ve tekrar yapın.


İkincihaftanın sonunda sırtüstü yatıp dizlerinizi bükün. Ayaklarınız yerdeykenkollarınızı karnınızda kavuşturun ve ellerinizle karnınızı itin. Başınız veomuzlarınızla vücudunuzu kaldırmaya çalışın. 10'a kadar sayın, rahatlayın ve tekraryapın.


Üçüncühaftanın sonunda sırtüstü yatarken dizlerinizi bükün. Bacaklarınızı hafifçeayırın. Kollarınızı öne uzatarak dik olarak oturun. Dengeyi bozmadanbacaklarınızı hafifçe uzatın. Sırtınızı geriye doğru kaydırın ve 10'a kadarsayın. Kollarınız öne doğru gergin dururken, rahatlayın ve hareketi tekraryapın. Harekete alıştıktan sonra kollarınızı dizlerinize doğru uzataraksırtınızı yere daha çok yaklaştırabilirsiniz



Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?