Elektronik Sigara Nedir?

Yayın Tarihi : 2017/08/21 12:21 • Güncelleme Tarihi : 2020/04/10 04:16 •
Elektronik sigara; sigara bağımlılığını zararsız hale getirmek ve zamanla kişinin sigarayı bırakması amacı ile üretilmiştir.
Elektronik Sigara Nedir?

Elektronik sigara; sigara bağımlılığını zararsız hale getirmek ve zamanla kişinin sigarayı bırakması amacı ile üretilmiştir.
Her ne kadar üretim amacı masum olsa da, aslında bir takım sakıncaları da bulunmaktadır.
Kullananlarda, sigarayı anımsatması amacıyla içerisinde nikotin ve aromalar bulunmaktadır.Ayrıca çeşitli kimyasal karışımlar kullanılmıştır. 

Bu durumda aslında sigarayı bıraktırmak amacıyla piyasaya çıkan elektronik sigaranın çok da masum olmadığını düşünebiliriz.Elektronik sigarada bulunan aroma içeriği aynı zamanda bağımlılıktan kurtarmak yerine daha çok bağımlılığa sebep olmaktadır. Aşırı kimyasal içeriğinden dolayı uzun süre kullanımlarda solunum yolu hastalıklarına da sebep olabildiği konusunda bilgiler bulunmaktadır. 

Özet olarak elektronik sigaranın bu zamana kadar normal sigaradan daha az zararlı olduğu kanıtlanamamıştır. Bu sebeple sigara gibi istenmeyen alışkanlıkları, farklı alternatiflerle bırakmak tam bir çözüm değildir.
Sigarayı doğal yollardan ve doktorunuza danışarak tamamen hayatınızdan çıkarmanız çok daha sağlıklı ve kaliteli yaşamanıza olanak sağlayacaktır.

Sigara bırakma konusunda Sağlık Bakanlığının Alo 171 hattını arayarak da uzmanlardan ücretsiz destek alabilirsiniz.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?