Epilepsi Hastalığında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yayın Tarihi : 2016/10/19 17:28 • Güncelleme Tarihi : 2019/03/29 17:50 •
Epilepsi hastalarının yakınındaki kişilere hastalıkları hakkında bilgi vermeleri ve hastalıkları ve olası krizleri konusunda çevrelerindekileri bilgilendirmeleri uygun olacaktır.
Epilepsi Hastalığında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Epilepsi hastalarının yakınındaki kişilere hastalıkları hakkında bilgi vermeleri kişiler  için sağlıklı olacaktır. Acil bir durumda bu kişilerin neler yapması gerektiğini öğrenmeleri kişiye nöbet geçirirken doğru müdahale için önemli bir noktadır.

Epilepsi hastalarının ilaçlarını düzenli kullanması nöbetlerin önlenmesi için önemlidir. Uykusuzluk, açlık gibi durumlar nöbetleri tetikleyebilmektedir. Bu kişiler ilaçların etkisini azalttığı için aşırı alkolden uzak durmalılardır.

Epilepsi hastaları havuza ve denize girerken mutlaka yanlarında birileri olmalıdır. Sık nöbet geçiren kişilerin araba kullanmamaları önerilmektedir. Nöbet sırasında risk oluşturabilecek yükseklik veya suyla ilgili meslekler dışında bu kişiler okul ve iş hayatlarını normal bir şekilde sürdürebilmektedirler.

Ayrıca epilepsi hastaları çocuk sahibi olabilirler. Ancak plan aşamasında doktor ile görüşmeleri ve takip altında olmaları önerilmektedir.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?