Epilepsi (Sara Hastalığı) Nedir?

Yayın Tarihi : 2018/08/15 17:57 • Güncelleme Tarihi : 2018/08/15 17:57 •
Beyin içinde bulunan sinir hücrelerinin olağan dışı bir elekro-kimyasal boşalma yapması sonucu ortaya çıkan nörolojik, yinelenen nöbetlerle tanımlanan bir hastalıktır
Epilepsi (Sara Hastalığı) Nedir?

Beyin içinde bulunan sinir hücrelerinin olağan dışı bir elekro-kimyasal boşalma yapması sonucu ortaya çıkan nörolojik, yinelenen nöbetlerle tanımlanan bir hastalıktır.
Nöbetler beyinde mesajların normal iletisini geçici olarak bozan anormal elektriksel boşalmalardır. Bilinçlilik durumunda değişikliklere, olağan dışı ritmik veya yinelenen hareketlere, kol ve bacakların seyirme veya çekilmelerine neden olabilmekte ve/veya vücut kaslarında kasılmalara yol açabilmektedir.
Hastalar bazen nöbetlerden önce haberci rahatsızlıklar (aura) geçirirler.
Auralar insanları gelecek nöbet konusunda uyaran sıra dışı görüntü, ses, koku veya dokunma hissine karşı yüksek bir duyarlılık ve olağan dışı algılamadır.Serin bir esinti veya parlak bir ışık duyumsaması ve uyuşma veya bulantı gibi  hisler olabilir.
Bir nöbet atağı sırasında nelerin meydana geldiği, beynin hangi bölümünün (bölümlerinin) etkilenmiş olduğuna bağlıdır.
Saralı birçok kişi her nöbette benzer hastalık belirtileri geçirmelerine rağmen bazılarında çok çeşitli belirtiler mevcut olabilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?