Erektil Disfonksiyon, Sertleşme Bozukluğu Nedir? Sebepleri Nedir?

Yayın Tarihi : 2018/08/30 23:01 • Güncelleme Tarihi : 2019/03/17 19:11 •
Erektil Disfonksiyon yani sertleşme bozukluğu, erkeklerin en önemli cinsel sorunudur Erektil disfonksiyon sebebleri ve sertleşme bozukluğuna dair aşağıdaki yazımızda merak ettiğiniz bir çok bilgiyi bulacaksınız.
Erektil Disfonksiyon, Sertleşme Bozukluğu Nedir? Sebepleri Nedir?

Erektil Disfonksiyon yani sertleşme bozukluğu, erkeklerin en önemli cinsel sorunudur.
Erkeğin cinsel arzusunun olması ve ilişki yapmayı arzulamasına rağmen pen*s damarlarında kan toplanamaması ve pen*sin sertleşmemesi (ereksiyon olmaması) ya da cinsel birleşmeyi sağlayacak yeterli sertliği koruyamaması durumudur.
Her erkekte belirli durumlarda kısmen de olsa olabilir.Ancak asıl problem bu durumun sürekli hale gelmesi ve cinsel ilişkide başarılı olunamamasının devamlı bir hal almasıdır.
Stres, psikolojik sorunlar, yorgunluk, cinsel ilişkideki sorunlar ve uyumsuzluklar zaman zaman sertleşmenin başarısız olmasına sebep olabilir.
Sertleşme bozukluğu olan erkekler ilk aşamada bir üroloji uzmanına başvurmalıdır. Bazı hormon ve kan tahlilleri ile bazı radyolojik tahliller istenecektir bu hastalardan.
Gerek görülürse psikolojik destek almaları da gerekmektedir sertleşme bozukluğu olan hastaların.

Erektil Disfonksiyon ve Sertleşme Bozukluğu ile ilgili sitemiz yazarlarından Prof.Dr.Önder Yaman'ın yazısını okumak ve bu konuda çok daha detaylı bilgi almak için tıklayınız....

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?