Erkeklerde Cinsel Organ Hijyeni Önemlidir

Yayın Tarihi : 2018/07/04 00:33 • Güncelleme Tarihi : 2024/02/07 12:50 •

Kadınlar gibi erkeklerde cinsel organ hijyenine dikkat etmelidir.

Erkeklerde Cinsel Organ Hijyeni Önemlidir

Kadınlar gibi erkeklerde cinsel organ hijyenine dikkat etmelidir.
Her gün düzenli olarak vücudun diğer bölümleri gibi bu bölgelerde su ve sabun ile temizlenmelidir.
Erkeğin cinsel organı sünnetsiz ise, sünnet derisi geriye çekilerek baş kısmın da temizlenmesi gereklidir. Ayrıca bu temizlik sırasında organda herhangi bir yara veya anormallik olup olmadığını kontrol etmek başka hastalıkların erken tanısını sağlayabilir.
Tüm bunların yanı sıraşu da unutulmamalıdır ki; cinsel yolla bulaşan hastalıklardan bu yöntemle korunmak mümkün değildir. 

Erkeklerde Cinsel Organ Temizliği, Cinsel Hastalıklardan Korur mu?

Erkeklerde cinsel organ temizliği çok önemlidir. Erkeği hasta etme durumu evet vardır. Ancak kadını yani kirli pen*sin partnerini hasta etme olasılığı çok daha yüksektir.

Erkeklerin cinsel organı yani pen*s, dış dünyadan deri sayesinde korunur. Ancak kadın vajinası nemli ve dış dünyaya açık ve cinsellik esnasında pen*se de temas eder. Bu sebeple erkek pen*sinde bulunan herhangi bir bakteri, erkekte bir hastalık meydana getirmezken, bu bakteri cinsellik esnasında kadın vajinasında hastalıklara sebep olur. Kadın vücudunda olan mantar tedavisinde erkeğin de tedavi görmesinin sebebi de zaten budur.

Peki erkekten kadına hangi hastalıkların geçmesini engellemek için pen*s temizliği önemlidir. Kadın vajinasında ortam nemli olduğu için birçok bakteri, virüs, patojen burada yaşama imkanı bulur. Ancak bunların pek çoğu, suya ve sabuna dirençli değildir. Bu sebeple pen*sin cinsellik öncesinde temizlenmesi, kadınları mantar enfeksiyonu, bakteriyel hastalıklardan tabii ki korur. Ancak kanla bulaşan veya ciddi güçlü virüs kaynaklı hastalıklarda pen*si temiz tutmanın pek de önemi yoktur. Çünkü bu hastalıklar pen*s yüzeyinden aktarılmakla kalmaz, aynı zamanda sperm, meni, zevk suyuyla birlikte temasta dahi bulaşabilir.

Erkekte Cinsel Organ Temizliği Nasıl Olmalıdır?

Öncelikle bir erkek kesinlikle sünnet olmalıdır. Sünnet olmak, fonksiyonsuz deriyi vücuttan uzaklaştırmaktır ve pek çok hastalığın olmadan çözümüdür aslında.

Erkekte pen*s hem cinsel, hem de idrar yapma organıdır. Bu sebeple her idrardan sonra pen*s taharetlenmeli yani su ile yıkanmalıdır.

pen*ste bir hastalık varken cinsel birliktelik yaşanmamalı veya prezervatif kullanılmalıdır.

Cinsellik öncesinde pen*s ayrıca yıkanmalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?