Erkeklerde İktidarsızlık (Erektil Fonksiyon Bozukluğu) Nedir?

Yayın Tarihi : 2018/07/05 10:01 • Güncelleme Tarihi : 2023/10/27 12:27 •

Erkeklerde erektil fonksiyon bozuklukları nasıl anlaşılır? Sebepleri nelerdir? Belirlemede kullanılan tahlil ve tedaviler nelerdir?

Erkeklerde İktidarsızlık (Erektil Fonksiyon Bozukluğu) Nedir?

Erkeklerin cinsel sorunlarının kuşkusuz en önemlisi, erektil fonksiyon bozuklukları (iktidarsızlık) veya impotans olarak bilinmektedir. Her 10 erişkin erkeğin birinde, cinsel yaşam sürecinde impotans çeşitli zamanlarda görülebilir. Erkeklerde erektil fonksiyon bozuklukları nasıl anlaşılır? Sebepleri nelerdir? Belirlemede kullanılan tahlil ve tedaviler nelerdir? Konularını siz tahlil.com okurları için hazırladık.
İmpotans bir diğer adıyla iktidarsızlık erkekte aşağıdaki belirtilerle görülür.
-pen*ste sertleşme olmaması veya yetersiz olması
-pen*steki sertleşmenin normalden az sürmesi

Erkeklerde İktidarsızlık (Erektil Fonksiyon Bozukluğu) Nedenleri Nelerdir?

1. Organik Nedenler: pen*sin kan dolaşımında görülen bozukluk, sinir iletimindeki aksaklık, kan hormon düzeyinde meydana gelen değişiklik, metabolik bozukluk sayılabilecek başlıca organik impotans nedenleridir. Organik impotansın, İmpotans vakalarının yaklaşık % 70 sebebidir.

2. Psikojenik Nedenler: Stres, evlilik sorunları, depresyon, cinsel başarısızlık korkusu, cinsel bilgisizlik başlıca psikojenik impotans nedenleridir. Bu nedenler tek başlarına olabildikleri gibi organik nedenlerle de birlikte olabilir.

Cinsellik bazen insanlarda tabu olabilir. Dolayısıyla kendilerini yetersiz, eksik hissedebilir ve bu da hormonlar sistemini aksatabilmektedir. İşte psikolojik nedenden kaynaklı erektil problemler, fizyolojik erektil problemlerden çok daha fazladır.

İktidarsızlık Tanısında Kullanılan Tahliller Nelerdir?

1.Kan Tahlilleri: Kan şekeri, hormonlar, kolesterol, trigliserid, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri gibi gerekli görülen testler yapılabilir. Ayrıca Psikogram ve psikolojik değerlendirme testleri de yapılmalıdır.

Fizyolojik değerlendirmeler öncelikle mekanik bir problemin olup olmadığını ortaya koyar. Eğer mekanik bir problem yoksa işte bu durumda psikolojik analizler ve değerlendirmeler devreye girer.

2. Kan damarlarının değerlendirilmesi ile ilgili tahliller de sıkça yapılmaktadır.

– İntrakavernöz farmakotest (iğne testi )
– Doppler US
– Kavernosometri/grafi
– Anjiografi

3. Uyku Testi (NPT): Bilgisayarlı kaydedici ile veya uyku laboratuarlarında gece boyu pen*ste meydana gelebilecek değişikliklerin kayıt edilip yorumlanması. İktidarsızlık tanısında uygulanan tahlil yöntemleri sonrası hekim hastasının impotans nedeni hakkında bilgi sahibi olup gerekli tedaviyi uygulayacaktır.

İktidarsızlık Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tanı konulduktan sonra uygun tedaviye hekiminiz sizinle görüştükten sonra karar verip başlayacaktır. Tedavi alternatifleri çeşitlidir. Psikoterapi, hormon tedavileri, viagra gibi ağızdan uygulanacak ilaçlarla sertleşmenin sağlanması veya mutluluk çubuğu olarak da bilinen çeşitli cerrahi girişimlerle impotans tedavi edilebilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?