Erkeklerde LH Hormonunun Görevi Nedir?

Yayın Tarihi : 2018/09/08 18:32 • Güncelleme Tarihi : 2019/02/13 13:25 •
LErkeklerde LH hormonu üreme fonksiyonlarında önemli bir göreve sahiptir. LH hormonu  testiste bulunan leydig hücreleri üzerinde fonksiyon göstermektedir.LH hormonu erkeklerde testosteron üretimini tetikleyerek sperm hücrelerinin üretiminde rol oynar. konusunda katkı sağlar.
Erkeklerde LH Hormonunun Görevi Nedir?

Erkeklerde LH hormonu  testiste bulunan leydig hücreleri üzerinde fonksiyon göstermektedir.
Erkeklerde  beyinde hipotalamustan gonadotropin salgılanır. Bu hormon hipofize ulaşıp  LH hormonunun üretilmesinde görevlidir.
LH hormonu  testiste bulunan leydig hücrelerinden testosteron adı verilen erkeklik hormonunun salgılanmasında etkilidir.Aynı zamanda sperm hücrelerinin gelişiminde de görevlidir.
Bu şekilde sperm hücrelerinin oluşumuna katkı sağladığından eksikliğinde de sperm hücrelerinin üretiminde bozukluklar ve aksaklıklar olabilir.
Bu nedenle erkeklerde LH hormonu özellikle kısırlık sorunu çeken, sperm sayısı normalin altında olan ve çocuğu olmayan erkeklerde istenen temel tahliller arasındadır.
Erkeklerde LH hormonu değerlerinde anormallik olduğunda hastaların üroloji uzmanı doktorlara ve endokrinoloji uzmanlarına başvurması önerilmektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?