Evliliğe Dokunuş

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2022/04/17 09:08 •

Evlilik şüphesiz kutsal bir yolculuk

Evliliğe Dokunuş

Evlilik şüphesiz kutsal bir yolculuk. Zamanla bu kutsal müessese, yerini monotonluğa bırakır. Eşler birbirlerini sadece günlük ihtiyaçları için var sayarlar. Ancak bu tutum doğru değildir.

Halbuki; evlilikte eşinize yapacağınız ufak dokunuşlar, evliliğinizi monotonluktan kurtarıp, daha sevimli hale getirecektir. Bu dokunuş cinsel değil, daha çok duygusal olmalıdır. Eşinizi mutlu ettiği gibi, sizinde, şefkat ve sevgi ile dolmanıza yardımcı olacaktır.

İnsanlar dokunsal canlılardır. Bu her zaman cinsellik anlamına gelmez. Örneğin yapılan araştırmalar sarılmanın insanların acısını dindirdiğini, mutluluk hormonu salgıladığını ortaya koymuştur. Ayrıca bebeğin anneye sarılması; annede süt salgılanmasına, bebeğin sakinleşmesine sebep olur. Yani dokunmak, tahmin edildiğinden çok daha büyük etkilere sahiptir. Ve ancak birbirini gerçekten anlayan insanlar arasında bir bağdır bu.

İşte bu sebeplerden ötürü, insanlar eşiyle bir durum bir olgu olmasını beklemeden temas kurmayı öğrenmelidir. Özellikle sebepsiz sarılmak, el ele tutuşmak, birlikte vakit geçirmek bu işlerin kilit noktasıdır. 

Aynı zamanda sohbet ederken göz göze konuşmak, telefon gibi unsurları ortadan kaldırmak, yoğun hislerde, heyecanlarda tensel temasla destek olmak aradaki muhabbeti pekiştirecek ve kuvvetlendirecektir. 

Hatta eşler arasında tek öpme, cinsel anlamda değil, sevgi anlamında da olmalıdır. Durduk yere eşin yanağına kondurulan bir öpücük, eşsiz güzelliğe sahiptir. Kişi sevgisini dile getirmese dahi, bunlar en güzel ifade yöntemleridir. 

Dokunma tek başına büyük etkilere sahip olsa da, bu sevgi gösterisini hal ve tavırla da desteklemek gerekir. Yani eşler birbirini dinlemeli, hayatındaki ayrıntılarla ilgilenmeli, birbirine değer vermeli, mutlaka konularla ilgili görüşleri alınmalıdır. Zaten böyle bir aile ortamında yetişen çocuklarda sevgiden nasiplerini alacak ve toplumda sağlıklı, faydalı bireyler olacaktır. Bu yaşam tarzı hayatın her alanında benimsenmeli ve uygulanmalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?