Evlilikte Heyecan Nasıl Korunur?

Yayın Tarihi : 2016/04/16 16:49 • Güncelleme Tarihi : 2021/04/11 18:38 •
Evliliğin ilişkinin heyecanını öldüreceği düşüncesi oldukça yaygın düşünülen yanlış bir görüştür
Evlilikte Heyecan Nasıl Korunur?

Evliliğin ilişkinin heyecanını öldüreceği düşüncesi oldukça yaygın düşünülen yanlış bir görüştür. İlişki heyecanını evlilik değil, kişilerin davranışları öldürür. Evlilik sonrasında da ilişki sırasında olduğu gibi heyecanı ayakta tutma çabaları devam etmeli, bireyler birbirlerine saygı duymalıdır. 

Evlilikte Heyecan Nasıl Korunur?

Evlilik, nişanlılık yada flört zamanlarına göre, aslında daha sınırsız eğlenilebilecek bir alandır. Çünkü, sınırsız zamanı ve sınırsız meşruiyeti vardır. Bu sebeple heyecanı diri tutmak da daha kolaydır. Bu heyecan ister cinsel anlamda, ister günlük hayatta olsun evlilikte daha alternatiflidir.

Rutinlikten uzaklaşın. Heyecanı en çok artıran olay, rutinden dışarı çıkmaktır. Yenilen yemekler, gezilen mekanlar, yapılan aktiviteler hep aynı olduğunda, zamanla sıkıcı hale gelir. Bunun yerine; farklı kültürlerin yemeklerini denemek, her seferinde sinemaya gitmek yerine bazen tiyatroya gitmek, her zaman mangala gitmek yerine bazen spor müsabakası izlemeye gitmek gibi farklı aktiviteler yapılabilir ve sadece ilişkiye değil, hayata da renk katılabilir. 

Bunun dışında en önemli unsur, beklentiyi yükseltmemektir. Evlilik öncesi, kişi evleneceği kişiyi kısıtlı zaman ve mekanlarda gördüğünden her zaman kusursuz görür ve böyle olduğunu düşünür. Halbuki ev hayatı herkesin doğal yaşam alanıdır ve zaman zaman bakımsız olması, isteksizlik hissetmesi normaldir. Bu durum böyle kabul edilir ve her iki tarafta bu anlayışı gösterirse o zaman hayat daha eğlenceli hale gelir. 

Cinsel hayat nasıl canlı tutulur. Cinsellikte en önemli unsur doğru zamandır. Evlilik öncesinde cinsel birliktelik yaşayan çiftler, evlilikte tatmin olmazlar. Çünkü evlilik öncesinde zaman zaman bu durumu yaşadıklarından, evlilik ilişkiye bir heyecan katmamış olur ve kişiler bütün gizemlerini ortadan kaldırmış olur. 

Bunun dışında evliliklerde de bir süre sonra cinsel ilişki sıradan hale gelir. Bunu engellemek için de, partnerinize yapacağınız küçük sürprizlerle bu heyecan yeniden yakalanabilir. Cinsellik denilince hep kadının süslenerek, farklı giyinerek erkeği şaşırtması gündeme gelir. Oysa ki, zaman zaman erkek partnerinde böyle sürprizler yapması, hem erkeğin çaba göstermesine bağlı hazzını artırır. Hem de kadın kendini daha özel ve değerli hissettiğinden isteklilik oranı artar. 



Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?