Fields Hastalığı ve Belirtileri

Yayın Tarihi : 2020/05/02 22:45 • Güncelleme Tarihi : 2020/05/07 09:21 •
Sizlere çok nadir bir hastalık olan Fields hastalığından söz etmek istiyoruz.Bu hastalık dünyada halen sadece iki kişide görüldü.Bu iki kişi de kardeş, hem de ikiz.Fields hastalığına dair sizler için derlediğimiz bilgilerin ilginizi çekeceğini umuyoruz.
Fields Hastalığı ve Belirtileri

Fields Hastalığı Nedir?

Fields hastalığı, Dünya’nın en nadir görülen hastalığıdır. Sadece iki Galler'li ikizde(Catherine ve Kristine Field) görülmüştür.
Nöromosküler bir hastalık olan bu hastalık adını bu iki Gal ikizden almıştır. Bu hastalık vücudun istemli kas hareketine neden olan sinirleri etkiler.
Doktorlar hastalık hakkında fazla bilgiye sahip değildir. Fields hastalığı sinirleri etkilemek dışında nörodejenerasyona sebep olmaktadır. Kızlar 4 yaşına gelince bu hastalık fark edildi.

Fields Hastalığı Belirtileri:

İkiz kızlar 9 yaşına geldiklerinde yürümekte zorlanmaya başladılar. O kadar zorlanıyorlardı ki yürümeleri için birilerinden yardım almaları gerekiyordu. 11 yaşına geldiklerinde ise ne kendi başlarına yazabiliyor ne de yemek yiyebiliyorlardı.
Her gün kızlar 100 ağrılı kas spazmı geçirmekteydiler.
Teşhisi doğrulamak için fazla sayıda test yapıldı, fakat hastalığın nedeni veya tedavisi hakkında herhangi bir bilgi ortada yok. Hastalık yavaş yavaş ilerliyor. Kızlar şimdi 19 yaşındalar. Mobil iletişim için tekerlekli sandalyeler ve iletişime geçebilmek için sesli kutular(elektronik konuşmaya yardım eden cihazlar) kullanıyorlar. Doktorlar hastalık hakkında daha fazla bilgi edinmeye ve kızların hayatını rahatlatmaya çalışıyorlar

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?