Flurona Nedir? Flurona Belirtileri

Yayın Tarihi : 2022/01/02 16:48 • Güncelleme Tarihi : 2022/01/03 01:16 •

Flurona bir kişide hem mevsimsel grip hem de Covid 19 bulunması durumu olup Mevsimsel grip terimi olan Flu ve Corona enfeksiyonunun Rona terimlerinin birleşmesinden Flurona adını almıştır. Dünyada ilk olarak İsrail'de hamile bir kadında tespit edilmiştir. Bu yazımızda flurona enfeksiyonu ve belirtileri hakkında merak ettiğiniz bilgileri bulabilirsiniz.

Flurona Nedir? Flurona Belirtileri

Flurona Nedir?

Flurona, bir kişinin klinik olarak aynı anda hem koronavirüs (Covid 19) hem de mevsimsel grip (İnfluenza) enfeksiyonlarına yakalanmış olması ile karakterize bir tablodur. Grip anlamına gelen flu ve Corona'nın rona uzantısının birleşmesinden FluRona adı verilmiştir.
Dünyada ilk vaka İsrail'de görülmüştür.Flurona vakalarında aynı anda kişide hem Covid 19 testi, hem de İnfluenza test sonuçları pozitif çıkar.Bu vakalarda üst solunum yolunu aynı anda tutan iki ayrı virüsün birlikteliğinden söz edilebilir.
İlk flurona vakası hamile bir kadında görülmüştür.Hasta aşısızdı ve hastaneden alınan sonuçlar, kadında  hem grip hem de Covid-19 virüslerinin bir arada bulunduğunu tespit etti.Yapılan tahlillerde kadında Covid 19 PCR testi ve influenza testi sonuçları pozitif bulundu. Hamile kadın, hastaneye, nispeten hafif semptomlarla başvurmuştu. Flurona'nın da nispeten hafif semptomlarla geçirildiği düşünülmektedir. Vakanın ilk olarak görüldüğü İsrail'de doktorlar, grip olan hamile kadınları ve/veya doğum sırasında ateşi çıkan bir kadınlarda flurona tanısını akla getirmenin önemini vurguluyor.Hastalığın çoğu belirtisinin ise  solunumla ilgili olduğu konusunda ise genel bir görüş bulunmaktadır.


Flurona Belirtileri Nelerdir?

Flurona'nın belirtileri (semptomları), ateş, vücut ağrıları, öksürük, hapşırma, boğaz ağrısı, nefes darlığı, yorgunluk, baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, ishaldir. Çocuklarda deri döküntüleri de olabilir.Belirtileri Covid 19 ve influenza belirtileri ile benzeşmektedir.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?