Gaz Sorunu Olanlar İçin Hafif Egzersiz Önerileri

Yayın Tarihi : 2016/12/13 01:37 • Güncelleme Tarihi : 2022/04/05 01:31 •

Gaz problemi hemen herkeste görülen ve oldukça rahatsız edici bir sorundur

Gaz Sorunu Olanlar İçin Hafif Egzersiz Önerileri

Gaz problemi hemen herkeste görülen ve oldukça rahatsız edici bir sorundur. Bu sorunun üstesinden gelmek için bazı ip uçlarını sizlerle paylaşmak istedik. 

İlk olarak sindirimi zor ve ağır yemeklerden kaçının. Bazı besinler, vücuttaki gazı açığa çıkarır. Günlük gaz sancısından kurtulmak için bu besinleri tüketmek iyi bir yöntemdir. Yani akşam evinizde yediğiniz nohut, bağırsaklardaki gazı açığa çıkaracağından ertesi günü rahat geçirmenizi sağlar. Dikkat edilmesi gereken husus ise, bu besinler öğlen yemeği gibi, dışarıda veya başkalarıyla vakit geçireceğiniz durumlarda yememenizdir. Çünkü içinizdeki gazı rahatça dışarı çıkaramayacağınız durumlar daha çok sancı ve ağrı çekmenize yol açacaktır. 

Porsiyonlarınızı küçük tutun ve yavaş tüketin. Özellikle hızlı yemek yemek; beslenme esnasında besinlerle birlikte hava da yutmanıza sebep olur. Bu hava, bağırsaklarda şişkinlik ve gaz olarak karşımıza çıkar. Bu sebeple eğer gaz probleminiz varsa; yemekleri sakin, nefes alarak yemek sizi rahatlatacak ve gaz sancınızı azaltacaktır. Özellikle yemek esnasında hararetli konuşmalardan sakınmak da size yardımcı olacak ve gaz sancılarınızı azaltacaktır. 

Diğer bir unsur ise mutlaka egzersiz yapın. Böylece bağırsaklarınız harekete geçecek ve gaz sıkışması gibi bir sorun yaşamayacaksınız. Ancak yine bu egzersizleri doğru saat aralığında yapmanız gerekir. Örneğin işe giderken değil, işe gitmeden önce yapmanız gerekir. Çünkü gazın tamamı egzersiz esnasında çıkmaz, bir kısmı ilerleyen vakitlerde çıkar. Eve dönüşte yapılan egzersiz de faydalıdır. Gün içinde biriken gazın sıkıştırmadan evvel dışarı çıkmasını sağlar. Ayrıca gaz için yapacağınız egzersizler; koşma, zıplama, karın açma, germe, sıkıştırma, eğilme doğrulma (squat) gibi hareketler içermelidir. Ayrıca kontrollü nefes alınması oldukça önem taşır. Bu durumda gaz çıkışı kolaylaşacak ve yeniden gaz birikmesi engellenecektir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?