Gebelik Testi Çizgileri Ne Anlama Gelir?

Yayın Tarihi : 2018/12/27 04:02 • Güncelleme Tarihi : 2020/02/14 15:30 • Yazar: İrem Yücel

Kanda gebelik testi, idrarda gebelik testine göre daha detaylı ve kesin sonuç verir. Ancak hastane veya sağlık kuruluşuna kanda gebelik testi yaptırmak için gitmeye utanan, vakti olmayan veya ulaşamayan kadınlar için idrarda gebelik testlerini öneriyoruz. İdrarda gebelik testleri evde, iş yerinde rahatça yapılabilir. İdrarda gebelik testleri kişisel olarak yapılır ve yapan kişinin bu konuda bilgisiz olması üzerine yanlış yapılabilir veya sonucu yanlış anlaşılabilir. İdrarda gebelik testindeki çizgilerin anlamlarını öğrenmek için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

Gebelik Testi Çizgileri Ne Anlama Gelir?

Gebelik Testi Çizgileri Ne Anlama Gelir?

Tahlil.com olarak ziyaretçilerimizden sık sık “İdrarda gebelik testi yaptım çift/tek/silik çizgi çıktı, bunun anlamı nedir?” şeklinde sorular alıyoruz. Bu sorularınıza yazımız aracılığıyla toplu bir şekilde cevap vermek istedik.

Gebelik testleri kanda ve idrarda gebelik testi olmak üzere iki çeşittir. İdrarda yapılan gebelik testi kadınlar ve anne adayları tarafından oldukça fazla tercih edilmektedir. Hem kolay ulaşılabilir olması hem de kolayca uygulanabilir olması idrarda gebelik testinin tercih edilme nedenleridir.

Kullanımı kolay olsa da bazen kadınlar tarafından yanlış sonuçlar anlaşılabiliyor. Heyecan ve stres faktörleri de işin içine girince sonucu gösteren çizgiler tam anlaşılamıyor veya yanlış yorumlanıyor. Bu yüzden idrarda gebelik testinin sonucunu değerlendirirken yanınızda güvenilir bir yakınınızın olmasını öneriyoruz.

Gebelik Testinde Tek Çizgi Neyi İfade Eder?

İdrarla yapılan gebelik testlerinde test çizgi çıkması negatif sonuç anlamına gelmektedir. Yani herhangi bir gebeliğin olmadığını gösterir.

Gebelik Testinde Çift Çizgi Neyi İfade Eder?

İdrarla yapılan gebelik testlerinde çift çizgi çıkması pozitif sonuç anlamına gelmektedir. Yani bir gebeliğin olduğunu gösterir. Bu aşamadan sonra kanda gebelik testi ve ultrason gibi değerlendirmeler de yapılmalı ve gebelik doğrulanmalıdır.

Gebelik Testinde Silik Çizgi Neyi İfade Eder?

İdrarla yapılan gebelik testinde çizgilerden birinin tam birinin silik görülmesi gebeliğin çok erken dönemde görülmesiyle ilgili olabilir. İdrarda yapılan gebelik testinde silik çizgi görüldüğü durumlarda, bu testin birkaç gün sonra tekrar yapılmasını veya kan testi yaptırılarak kesin sonucu öğrenmenizi tavsiye etmekteyiz.

Bu tür şüpheli durumlarda kanda yapılan Beta HCG testi daha detaylı bilgi verecektir.

Sitemizde Gebelik Testi konusunda ziyaretçilerimizden gelen soruları ve cevapları okumak için tıklayınız.  

Ayrıca gebelik testi konusunda bilgi sahibi olabileceğiniz diğer yazılarımız:

Gebelik Testlerinin Fiyatları Ne Kadardır?

Gebelik Testi Yapacaklara Öneriler?

Gebelik TestiNe Zaman Yapılmalıdır?

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.




Bu Makale Uz.Dr. Cem Argun Tarafından Gözden Geçirilmiştir.

Yorumlar

Yorum
?