Gebelikte Böceklerden Korunmak

Yayın Tarihi : 2018/05/17 11:27 • Güncelleme Tarihi : 2018/05/17 11:27 •
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, böcekler de meydana çıkmaya başlamıştır
Gebelikte Böceklerden Korunmak

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, böcekler de meydana çıkmaya başlamıştır. Böceklerin sadece varlığından değil, ısırmasından da korunmak gerekir. Bu böceklerden korunmak için kullanılan en etkili yöntem, böcek ilaçlarıdır. Ancak gebelik döneminde bu ilaçlar, anneye ve bebeğe zarar verebilir. Nasıl ki gebelikte her ilacı, her bitki çayını kullanamıyorsa, böcek ilaçları da aynı şekilde etkiler. 

Gebelikte evlere gelen böceklerden korunmak için en etkili yöntem, camlara ve kapılara uygulanan sinekliklerdir.  Bu sayede en azından evlerde korunma sağlanmış olur.

Ancak yaz aylarında piknik alanlarında, park ve bahçelerde dahi pek çok çeşit böcekler bulunmaktır. Özellikle gebelikte bazı böcek ısırıkları anne ve bebeğe ciddi zararlar verebilir. Bu sebeple dışarı çıkacak olan anne adayları vücutlarını kapatacak kıyafetler tercih etmelidir. Özellikle uzun kollu, ayakları ve bacakları açıkta bırakmayacak uzunlukta pantolon, eşofman, ayakkabılar tercih edilmelidir. Terlik ve açık ayakkabılar tercih edilmemelidir.

Yine de böceklerden korunamıyorsanız ve böcek ilacı kullanmak istiyorsanız içeriğine dikkat etmek gereklidir. Sinek kovucu spreylerin etkin maddesi pikaridin ve DEET olanlar tercih edilebilir. Ancak bunların derişimlerine dikkat edilmelidir. %10 oranını geçmemelidir içindeki bu maddelerin oranı. Güneş kremi de kullanmak istiyorsanız; öncelikle güneş kremi kullanılmalı ve böcek spreyi üst katmana sürülmelidir. Ancak bu spreyleri kullanırken en önemli husus; açık yaraları korumaktır. Spreyi kullanıp yayarken, açık yaralara ve cildin tahrişli bölgelerine temas ettirmemek gereklidir. Ayrıca kesinlikle kapalı ortamlarda gebeler bu spreyleri kullanmamalıdır. Sadece açık alana çıktıklarında dışarıda kullanmak suretiyle sıkmalı ve eve döndüğünde muhakkak duş alarak cildinden kalıntıları kurtarmalıdır. 

Kimyasal olan bu spreyleri kullanmak istemiyorsanız, bitkisel bazı yağlarda böceklerden cildinizi korur. Ancak unutulmamalıdır ki, bitkisel yağlar koruma bakımından daha az etkilidir. Bu yağlar büyük oranda; limon otu yağı veya sedir ağacı kaynaklı yağlardır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?