Gebelikte Bulantılarını Engellemek Mümkün mü?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2021/01/01 10:26 •
Gebelikte özellikle sabah bulantıları anne adaylarının yaşam kalitesini düşürmektedir
Gebelikte Bulantılarını Engellemek Mümkün mü?

 

Gebelikte özellikle sabah bulantıları anne adaylarının yaşam kalitesini düşürmektedir. Bu bulantıları tamamen bitirmek mümkün olmasa da, azaltmak mümkündür.

Gebelikte Bulantı Neden Olur?

Gebelik, hormonlara bağlı olarak vücutta pek çok değişimin aynı anda yaşandığı bir dönemdir. Bu dönemde bulantı, en sık görülen rahatsızlıktır. Hatta bazen bu bulantı öyle şiddetli olur ki; anne adayı, yemek yiyemez hale gelir, ancak gebelik faaliyetleri devam ettiği için aşırı halsiz düşer. Bu durumda günlük işlerini dahi yapacak enerji bulamaz. 

Bu sebeple basit çözümlerle gebelik bulantılarını engellemek, anne adayları için çok rahatlatıcı bir unsurdur. Şayet bulantılar geçmiyorsa doktorunuzdan uygun tedaviyi almalısınız. Gebelik için bulantı önleyici ilaçlar bu konuda doktorunuzun tavsiyesi ile işinize yarayacaktır. 

Mide Bulantıları Nasıl Hafifletilir?

Uzmanlar gebelikte bulantının azaltılması için yapılacaklar konusunda bazı önerilerde bulunuyor:

Suyu az tüketin, ancak bu tüketim mutlaka ihtiyacınızı karşılasın. Karşılayacak miktar dahi bulantı yapıyorsa, sık sık ancak az miktarlarda su için böylelikle mide bulantısı yaşamadan ihtiyacınızı giderirsiniz.

Yemekleri yağsız ve az sulu tercih edin,

Az ve sık yemek yiyin, 

Şekerli besinlerden kaçının. Şekerli besinler kan şekerini aniden yükseltir ve sonra aniden düşmesine sebep olur. Bu sebeple vücutta halsizlik meydana gelir. 

Ani hareketlerden kaçının, özellikle eğilmek, öne yaslanmak, karına baskı uygulamak gibi hareketlerden imtina edin.

Tercihen günde bir çay bardağı demli çay için. Bu miktarı abartmayın. Çünkü çay, demir emilimini azaltır ki, özellikle gebelikte bu hiç istenmeyen bir durumdur. 

Nefes egzersizi yapın, özellikle psikolojik olarak çok rahatlatacak, ihtiyacınız olan günlük enerjinizi yakalamanızı sağlayacaktır. Ayrıca bulantının verdiği o kötü hissin yerini, mutluluk alacaktır. 

Yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin, özellikle açık havada yürüyüşler yapın. Bu sayede tüketilen besinlerin daha kolay sindirimini sağlamanın yanında, formda bir gebelik de geçirmiş olursunuz. 


 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?