Gençken Yapılan Hatalar Yetişkinlikte Pahalıya Patlıyor

Yayın Tarihi : 2017/10/25 13:03 • Güncelleme Tarihi : 2017/10/25 13:03 •
Genç, sağlıklı ve enerjikken insanlar, yetişkin hallerindede hep aynı kalacaklarını düşünüyorlar
Gençken Yapılan Hatalar Yetişkinlikte Pahalıya Patlıyor

Genç, sağlıklı ve enerjikken insanlar, yetişkin hallerindede hep aynı kalacaklarını düşünüyorlar. Çok daha hızlı yaşayıp pek çok öneriyekulak asmıyorlar. Ancak unutulmamalıdır ki, sağlıklıyken vücudunuza ne kadariyi bakarsanız, yetişkinliği o kadar verimli geçirirsiniz.

Yeterince uyumamak en çok gençlerde görülüyor. Çünkü çokfazla aktivite yapıyorlar ve dinlenme fırsatları olmuyor. Bu da vücudun kendinifazla yormasını gerektiriyor ve büyüme problemleriyle karşısına çıkıyor.

Doğru saatte uyumayan genç, sabah da okula veya işe geçkalıyor ve kahvaltı yapmadan evden çıkıyor. İşte en sık yapılan hatalardan biride budur. Günlük enerji sağlanamadığı gibi, metabolizma hastalıklarına da yolaçabilir.

Çok küçük şeylere takılıp stres yapmak ve daha da yanlışıbir şeye canı sıkıldığında tüm hayata küsüp başka hiçbir şeyle ilgilenmemekgençlerin en çok yaptığı yanlışlardandır. Su durum bazen muhatabı kızdırmakmaksatla yapıldığı düşünülse de kişi kendine zarar vermekten başka bir şeyyapmaz.

Vücut hijyenine önem göstermemek de maalesef gençlerde çoksık görülür. Bütün günü makyajlı geçirip, bir de yatarken temizlemiyorsanız,aşırı kırışık ve bozuk bir ten ileri yaşlarda sizi bekliyor demektir. Bunun yanındadevamlı topuklu ayakkabı giymek de fiziksel problemlere yol açabilir.

Ekranlar önünde fazlaca vakit geçirmek, uyku ve beslenmedüzenini bozmakla kalmaz, göz ve omurilik sorunlarını da beraberinde getirir.

İşlenmiş gıdaları haddinden fazla tüketmek, vücut sağlığınıbozduğu gibi, algılamayı ve tepki vermeyi de bozar. Yani sadece fiziksel değil,kimyasal olarak da pek çok zarar barındırır. Bu sebeple daha çok doğalbesinlerin tüketilmesine dikkat edilmelidir. Bu konuda en büyük görev tabii kiebeveynlere düşmektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?