Gençleşmede PRP Yöntemi

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2020/09/28 07:55 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu
PRP; trombositten zenginleştirilmiş plazma demektir. Genç görünmek isteyenler de estetik amaçlı olarak PRP yöntemine baş vuruyor.
Gençleşmede PRP Yöntemi

PRP; trombositten zenginleştirilmiş plazma demektir. Ciltte destek doku görevi yapan fibroblastlar vardır. Cildin güzelliğinden rengine kadar, her işi bu hücreler yapar.

İşte bu hücrelerin enjektörle alınıp, santifüj edilip, tekrar vücuda enjekte edilmesi yöntemidir PRP. Bu yöntem sayesinde; vücut gerginleşir, tazelenir ve güzelleşir. Yani vücudun kendinde var olan kan plazması, iyileştirilerek tekrar vücuda verilir. Bu yöntemin en önemli kısmı da budur. Vücuda dışarıdan, suni ve yeni hic bir unsur eklenmeden, kendi potansiyeli ile yenilenme yaşamaktadır. Tıpkı kök hücre tedavisinde olduğu gibi, yenileme özelliği olan plazmanın etkinleştirilip ihtiyaç duyulan bölgeyi onarması tedavisidir. 

PRP Nasıl Uygulanır?

PRP zaman isteyen ve birkaç seans tekrarlanması gereken bir tedavidir. Tedavi esnasında ve sonrasında ise kişinin cildini ve sağlığını koruma yöntemine göre seansların arası uzatılabilir veya ek seanslara gerek duyulabilir. 

Standart PRP tedavileri mezoterapi ile birlikte sürdürülür. Tedavi başladığında 3-4 kür uygulama, 15 günlük aralıklarla uygulanır. Bundan yaklaşık 8 ay sonra ise tekrar 3-4 kür uygulanır. Bu sayede ciltte kalıcı tazelik sağlanır. 

Eğer PRP estetik amaçla yapılıyorsa ve yanında dolgu uygulaması da yapılıyorsa bu sefer 3 seans uygulama 28 günlük aralıklarla uygulanır. Hastanın cildine bakma durumuna göre ikinci kür ya 6. Ayda tekrarlanır yada hasta 2 yıla kadar bekletilir daha sonra uygulanır.  Bu süre ne kadar uzunsa hasta cildine o kadar iyi bakıyor demektir.

Hastanın Cildine Nasıl İyi Bakar?

PRP tedavisinden sonra iyi bakılan cilt, tekrarlayan seanslara ihtiyaç duymaz ve kalıcı güzellik sağlanmış olur. Peki PRP den sonra cilde nasıl bakılır?

Güneş ışınlarından korunmalıdır,

Sigara gibi gözenekleri tıkayan ve ciltte kararmaya yol açan duman, is gibi unsurlardan uzak durulmalıdır,

Kan damarlarını tıkayan alkol gibi alışkanlıklar terk edilmelidir,

Sağlıklı beslenmeli ve yüz egzersizleri ihmal edilmemelidir.

Mezoterapi Nedir?

mezoterapi , cilt altında bulunan elastin ve kolajen gibi cildin yenilenmesini sağlayan yapıları uyaran ve aktif hale getiren iğnesiz estetik yöntemlerindendir. Mezoterapi, bölgesel zayıflama, çatlak, yırtık, anti aging, spor yaralanmaları, saç şikayetleri ve deri tedavilerinde kullanılan bir yöntemdir. PRP ile birlikte de uygulanır. Özellikle cilt yenileme ve gençleştirmede önemli bir yöntemdir. 



Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?