Günde 2 Litre Su Tüketmek Doğru mu?

Yayın Tarihi : 2017/09/21 13:40 • Güncelleme Tarihi : 2017/09/21 13:40 •
Su, doğadan gelip, tüm canlılar için hayati önem taşıyan birbileşendir
Günde 2 Litre Su Tüketmek Doğru mu?

Su, doğadan gelip, tüm canlılar için hayati önem taşıyan birbileşendir. İnsan da dahil pek çok canlının vücudunun büyük bir oranı su ilekaplıdır. Aç bir şekilde bir insan on gün kadar yaşayabilirken, hiç sutüketmeden sadece üç gün yaşayabilmektedir. Bu sebeple deprem, madençöküntüleri gibi durumlarda mahsur kalan insanların bir çoğu susuzluk sebebiylehayatını kaybetmektedir. Sadece insanlar değil hayvanlar ve bitkiler için deaynı durum söz konusudur.  

Su bu kadar önemli ve hayati bir içecekken, bazı insanlarsadece zayıflatıcı etkisi üzerine yoğunlaşır ve sırf bu yüzden gereğinden fazlasu tüketir. Su vücut için elbette ki bir ihtiyaçtır ve organların çalışmasıiçin fazlaca ihtiyaç vardır ancak, suyun da fazlası insan için zararlıolabilir.

İnsanın günlük su tüketim ihtiyacı, genel olarak iki litreolarak belirlenir. Ancak bu oran ülkemiz şartlarında standart ölçülerde ve ortahızda yaşama sahip olan kişiler için belirlenmiş bir ölçüdür. Yani sadece bellibir kesim için doğrudur. Kişinin kendi için doğru olan su tüketim miktarınıhesaplaması ve ona göre su tüketmesi gerekmektedir ki, vücut fonksiyonları doğruve dengeli çalışsın.

Peki kişinin günlük su ihtiyacı hangi faktörlere göredeğerlendirilir?

Daha kilolu ve daha uzun boylular, kısa ve zayıflara göredaha fazla su tüketmeliler. Çünkü bu kişilerin yüzey alanları daha büyüktür veterleme yolu ile daha fazla su kaybederler.

Çok hareketli yaşayanlar daha fazla su içmelidirler. Efor veterleme ile kaybedilen su tekrar kazanılması için.

Hamile ve emziren bayanlar daha fazla su içmelidirler. Bebekanne karnında ise daha rahat hareket etmesini, emiyorsa da sindirimi daha kolayve daha besleyici bir süt olmasını sağlar. Ayrıca bol su tüketmek, annenin de halsizleşmesini engeller.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?