Hamile Kalma Cinsel Pozisyonları

Yayın Tarihi : 2019/05/08 13:06 • Güncelleme Tarihi : 2020/03/18 15:20 • Yazar: Başak Pırıl Gökayaz
Bu makalemizde, ilişki pozisyonlarının hamile kalmanızı kolaylaştırdığı efsanesini nasıl yalanlandığını görebilirsiniz. Bu durumun işe yaradığına dair bir kanıt olmamasına rağmen ilişki sonrası hamile kalmanıza yardımcı olacak bazı durumlar vardır. Yazımızı okuyarak bunların ne olduğunu öğrenebilirsiniz.
Hamile Kalma Cinsel Pozisyonları

Bir bebek sahibi olmaya çalışıyorsanız, muhtemelen mümkün olduğunca çabuk gerçekleşmesi için her şeyi yapmak isteyeceksiniz. Sizin ve eşinizin merak edebileceği bir şey, cinsel pozisyonun önemi var mı? ilişki bariz bir şekilde hamile kalma şansınızı artırabilir mi? 

Hamile Kalma Cinsel Pozisyonları 

İşte efsaneyi yalanlayan gerçek. Belirli bir ilişki pozisyonunun hamile kalma şansınızı artırdığı kanıtlanmamıştır. Spermleri servikse (vajinayı ve rahmi birbirine bağlayan kanal) mümkün olduğunca yakın hale getirmek yardımcı olabilir.

Bunu yapmanın bir yolu, pen*sin cinsel ilişki sırasında derine indiğinden emin olmaktır. İçe tam girmesi ile, iki pozisyon serviksin açılmasında spermin yerleştirilmesi için idealdir:

  • Misyoner, veya Erkek Üstte
  • Arkadan,  köpek stili gibi

Cinsel İlişki Sonrası Kadın Nasıl Pozisyon Almalıdır?

ilişkiten hemen sonra yaptığınız her şey hamile kalmanızı daha mümkün hale getirebilir mi? Yine, bunun için çok az bilimsel kanıt var. Ancak birçok mantıklı adım, spermlerin bir yumurtaya erişme ve onları dölleme yolunda bir mücadele şansı verebilir.

Harketsiz yatın. Bir süre için hareket etmeden uzanmak, spermlerin gittiği yere ulaşmasına yardımcı olabilir. Yaklaşık 10-15 dakika hareketsiz yatmanız yeterlidir. İdrar yolu enfeksiyonlarına yol açabilecek üretranın yakınında olan mikropları temizlemek için mesanenizi boşaltın.

Pelvisinize destek yerleştirin. ilişkiten sonra kalçalarınızın altına bir yastık koyun, böylece yerçekimi spermi uterusa doğru hareket ettirebilir. Yine,  10 ila 15 dakika yeterli olacaktır.

Bacaklarınızı yukarı kaldırın. Bacaklarınızı bir duvara dayayıp dinlenin, bu, yerçekiminin spermlere yardım etmesinin başka bir yoludur.

Bazen iç çamaşırınızda veya ilişkiten sonra tuvalet kağıdında nem fark edebilirsiniz. Muhtemelen sperm, spermin sıvı kısmıdır. Sağlıklı spermlerin kararlı küçük yüzücüler olduğundan emin olun. ilişkiten 10 ila 15 dakika sonra, çoktan rahimdeler ve fallop tüplerine doğru seyahat ediyorlar. Bu yüzden sızıntının seni üzmesine izin verme.

Cinsel İlişki Sonrası Hamilelik İçin Nelerden Kaçınmalısınız?

ilişkiten sonra kalkıp normal bir şekilde güne devam etmek iyidir. Ancak birkaç şeyden kaçınmak ya da en azından biraz uzak durmak isteyebilirsiniz.

Cinsel İlişki Sonrası Vajinal Duş Yapılmalı mı?

Vajinanız kendini şahane bir şekilde temizler, bu yüzden duşa gerek yok. Vajinadaki maya enfeksiyonlarına karşı koruyucu sağlıklı bakterileri bile atabilir. Yumurtanıza mümkün olduğunca çok sayıda sperm almak istediğinizde spermi vajinadan çıkarmak istemezsiniz.

Cinsel İlişki Sonrası Ağır Egzersiz Yapılmalı mı?

Hiçbir bilimsel araştırma, güçlü fiziksel aktivitenin cinsel ilişkiden sonra hamile kalma şansınızı düşürdüğünü göstermez. Ancak, cinsel ilişkiye girdikten sonra ağır antrenmanlar yapmazsanız, kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz.

Kaynak: https://www.webmd.com/baby/get-pregnant-18/fertility-ilişkiual-positions?icd=stknt_tool_2161

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.




Bu Makale Uz.Dr. Cem Argun Tarafından Gözden Geçirilmiştir.

Yorumlar

Yorum
?