Hamile Kalmayı Kolaylaştırmak Mümkünmü?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2017/06/23 00:43 •
Halk arasında hamile kalmayıkolaylaştıran pozisyonlar vardır denilmesine karşın bilimsel olarakkanıtlanmış böyle bir pozisyon yoktur
Hamile Kalmayı Kolaylaştırmak Mümkünmü?

Halk arasında hamile kalmayıkolaylaştıran pozisyonlar vardır denilmesine karşın bilimsel olarakkanıtlanmış böyle bir pozisyon yoktur.Spermler çok hareketli varlıklar olduğundanpozisyon çok farketmeksizin döllenmeyi sağlayabilir. Sadece ilişkidensonra kadınların hemen ayağa kalkmaması spermlerin içeride daha uzunsüre kalması önerilebilir.

Pozisyondan ziyade ilişkinin zamanlaması çok dahaönemlidir.Uygun zamanda girilen ilişki hamile kalmayıkolaylaştırabilir.

Hamile kalmayı kolaylaştırmak adınayapılabilecek şeylerin başında; alkol ve sigara tüketiminiminimuma indirmek gelir. Alkol ve sigara üreme hücreleri üzerindeoldukça olumsuz etkiye sahiptir. Çiftlerin hamilelikten önce psikolojik vefiziksel olarak sağlıklı bir yaşama kavuşmaları hamilelik dönemi içinönemlidir. Özellikle kişilerin idealkilolarında olması, gebekalmayı kolaylaştırır.Yaş da önemli bir faktördür 35 yaşından genç kadınlar dahakolay gebe kalabilmektedir.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?